BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.403,01
HABER /  GÜNCEL

Colorado Springs tehlike altında

ABD'nin Colorado eyaletini etkileyen yangının altı eyalete daha yayılmasının ardından 32 bin kişi evlerini bırakıp kaçmak zorunda kaldı.

Abone ol

ABD'nin Colorado eyaletini vuran yangının altı eyalete daha yayılmasının ardından 32 bin kişi evlerini bırakıp kaçmak zorunda kaldı.

Eyaletin en büyük ikinci şehri olan Colorado Springs'i terk eden insanlar ilerlemeyen trafik ve ağır dumanla savaşmak zorunda kaldı.

Şehrin boşaltılmasına dair emir, yangının 62 kilometre karelik bir alana yayılmasının ardından geldi. Şu anda yangının söndürülmesi için 800 itfayeci çalışıyor.

Cuma günü Başkan Barack Obama yangından etkilenen bölgeleri ziyaret etti.

Yıllık yangın mevsimine girilmesinden sadece bir kaç hafta sonra, Montana, Wyoming, New Mexico, Arizona, Kaliforniya ve Utah eyaletlerinde de yangınlar çıktı.

Utah'da Salt Lake City'deki yangın alanında bir ceset bulundu.

Hava koşulları da yangınların söndürülmesini zorlaştırıyor.

ABD'nin büyük bir kısmında, bu hafta da havanın aşırı sıcak ve kuru olması bekleniyor. Neredeyse hiç bir yangın bölgesinde yağış beklenmiyor.

Colorado Springs hastanesinden yapılan açıklamada, 20 kişinin dumandan kaynaklanan nefes alma zorluğu nedeniyle hastaneye sevkedildiği belirtildi.

Colorado Valisi John Hickenlooper, ''Bu gördüğüm hiçbir şeye benzemiyor. Hala gerçek değilmiş gibi geliyor'' dedi.

Şehri terk edenler trafikte dumandan etkilenmemek için yüzlerini giysileri ile kapatmaya çalıştı. Yangın hala bir çok yerleşim bölgesini tehdit ediyor.

Şehir sakinlerinden 22 yaşındaki Hillory Davis, ''Bir mil yol almamız bir saat sürüyor. Trafik hiç ilerlemiyor. Biz yoldayken gökten kül yağıyor. Dumandan birşey görülmüyor'' dedi.