BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,71
ALTIN 2.411,12
HABER /  GÜNCEL

Euro 2012: Almanya'yla İtalya final için karşı karşıya

Euro 2012'de Almanya ile İtalya finalde İspanya'nın rakibi olabilmek için bu akşam karşı karşıya geliyor.

Abone ol

Euro 2012'de finalde İspanya'nın rakibi son takım bu akşam Almanya ile İtalya arasında oynanacak maçın ardından belli olacak.

Almanya'da sakatlığı geçen Bastian Schweinsteiger kadroya alınırken, Teknik Direktör Joachim Löw'ün Yunanistan karşısında dinlendirdiği Mario Gomez, Lukas Podolski ve Thomas Mueller'i ilk 11'de başlatabileceği söyleniyor.

İtalya'da ise Giorgio Chiellini, Daniele De Rossi ve Ignazio Abate'nin sakatlıkları nedeniyle kadroya girip giremeyecekleri son dakikada kararlaştırılacak.

Teknik Direktör Cesare Prandelli'nin Abate'nin sakatlığı, diğer sağ bek Christian Maggio'nun cezası nedeniyle savunmada üç kişinin oynayacağı bir sistemi tercih edebilme olasılığı var.

Maç öncesinde öne çıkan temalar ise korku ve intikam.

Almanya'dan iki gün daha az dinlenen İtalya, İngiltere karşısında uzatmalara giden ve penaltılarla kazandığı maçta yoğun enerji harcamıştı.

Ancak İtalyanlar için Almanlar karşısında hiçbir uluslararası karşılaşmada yenilmemiş olmanın getirdiği psikolojik üstünlük var.

Andrea Pirlo, Almanya'nın kendilerinden korktuğu görüşünde. Pirlo, Buffon'la birlikte, 2006'daki Dünya Kupası finalinde Almanlar karşısında 2-0'lık zaferle ayrılıp kupayı kazanan iki futbolcudan biri.

Almanların deneyimli golcüsü Miroslav Klose de Dortmund'daki finalde yaşadıkları yenilginin kendilerinde bir travma yarattığını kabul ederken, kaptan Lahm da, o maçın hala zihinlerinde olduğunu söylüyor.

O maçta teknik direktör Jurgen Klinsmann'ın yardımcısı olan Löw ise, geçmişin gölgesini kabul etmeye niyetli değil.

''Futbolda intikam diye bir şey olmadığını'' kaydeden Alman teknik adam, geçmişin genç kadro için sadece tarihe ait bir olay olarak kaldığını ve hiçbir rol oynamayacağını söyledi.

Futbol gözlemcileri, Almanya açısından Pirlo'yu durdurabilmenin kilit olacağı görüşünde.

İtalyan yıldız, pazar gecesi İngiltere karşısında 117 pas istatistiğiyle oynamıştı. Bu pas sayısı, İngiltere'nin dört orta saha oyuncusunun toplamından fazla.

Varşova'daki Ulusal Stadyum'da oynanacak maçın başlama saati 21.45.