BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çöken duvar apartman boşalttırdı

Ankara’da yağan yağmur sonrasında toprağın baskısına dayanamayan istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü.

Abone ol

Ankara’da yağan yağmur sonrasında toprağın baskısına dayanamayan istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Göçük sonrasında yan tarafında bulunan apartman boşaltıldı.

Göçük, Birlik Mahallesi 394. sokakta meydana geldi. İddiaya göre, bina yapmak üzere açılan çukurun içinde greyder ile düzenleme yapıldığı sırada, 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Çökme sonrasında büyük miktarda toprak istinat duvarını altına alarak aşağıya aktı. Çökme sırasında ölen ya da yaralanan olmazken etrafta bulunan apartmanlarda oturanlarda büyük korku ve heyecan meydana getirdi.

Göçüğün duyulmasından sonra olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Göçük sonrasında, olayın gerçekleştiği alanın hemen üst tarafında bulunan Akman Apartmanı'nda oturan 7 aile her türlü tehlikeye karşı tahliye ettirildi. Apartman ve göçük olayının olduğu alan etrafında güvenlik tedbirleri alındı. Göçük olayının olduğu alanda greyder çöken istinat duvarına destek vermek amacıyla toprak takviyesi yaptı. Göçük olayı sonrasında olay yerine, inşaatın imarından sorumlu yapı denetim elemanları, Çankaya Belediyesi imar işlerinden sorumlu yetkililer gelerek incelemelerde bulundu. 


Akman Apartmanı Yöneticisi İhsan Akman, kendisinin olayı görmediğini, arabaya bir alet bırakmak için çıktığı sırada aşağıda bulunanların apartmanı terk etmeleri gerektiği söylendiğini ve kendisinin de bütün zillere basarak apartman sakinlerini uyardığını ifade etti.