BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çok istiyordun şehit oldun

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Yusuf Elitaş ile Mehmet Kocakaya toprağa verildi.

Abone ol

Ayşe Kıran, kardeşinin tabutunun başında "İçine doğdu. Çok istiyordun şehit oldun. Seni evden çıktığın gibi uğurluyorum kardeşim" diye ağıt yaktı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterden açılan ateşle şehit olan Yusuf Elitaş ile Mehmet Kocakaya'nın cenazeleri Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, otopsi işlemlerinin ardından Karşıyaka Mezarlığı'ndaki Ahmet Efendi Camisi'nin avlusuna getirildi.

Şehit vatandaşlar için burada düzenlenen cenaze törenine, aile ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile çok sayıda vatandaş katıldı. Aktay, şehit yakınlarına taziyelerini iletti ve başsağlığı diledi.

Özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 22 yaşındaki Mehmet Kocakaya'nın ablası Ayşe Kıran, kardeşinin tabutunun başında "İçine doğdu. Çok istiyordun şehit oldun. Seni evden çıktığın gibi uğurluyorum kardeşim" diye ağıt yaktı. Kocakaya'nın annesi Meral ve babası Mevlüt Kocakaya da yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Altındağ Ertuğrul Gazi Ortaokulunda müdür yardımcısı olarak görev yapan Yusuf Elitaş'ın babası Hasan Elitaş da oğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü. Elitaş'ın 2 çocuğunun bulunduğu öğrenildi.

Şehitlerin cenazeleri, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından helallik alındıktan sonra tekbir ve dualar eşliğinde Kocatepe Mezarlığında toprağa verildi.