BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,56
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan darbeciler için idama yeşil ışık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın idam istekleri üzerine Meclis'i işaret etti. Hükümetin ve Meclis'in bu konuda gerekeni yapacağını söyleyen Erdoğan, darbe konusunda da siyasi partilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın idam taleplerinin gözardı edilemeyeceğini söyledi. FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ABD'den isteneceğini belirten Erdoğan, darbe teşebbüsüne karşı halkın sokakları terk etmemelerini istedi.

Erdoğan, İstanbul'da kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Halkın sokaklara çıkarak darbeye en iyi cevabı verdiğini söyleyen Erdoğan, darbecilerin planlarını bozmaya devam edeceklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı konuşmasında şunları söyledi:

"Kardeşlerim bu meydanlardaki taleplerinizi hükümet ve devlet olarak biliyoruz. Bu talebinizi asla yok farz edemeyiz. Demokrasilerde halk ne diyorsa karar ona aittir. Bu konuyu öyle zannediyorum ki hükümetimiz, ana muhalefetiyle muhalefetiyle görüşerek bir karara varacaktır. Bu kararı fazla da geciktiremeyiz. Devlete darbe yapanlar bunun bedelini ödemek zorundadır. Şu anda gerek Amerika gerek Batı, hükümetimiz yazılı mesajlarını gönderecek. Bütün belgeleriyle gönderilecek. Gerek Pensilvanya'daki zatı Fethullahçı Terör Örgütü'nün başını Fethullah Gülen'i Amerika'dan isteyeceğiz. Böylelikle müttefikimizin de tavrını göreceğiz. Bizden istedikleri teröristleri verdik. 

EMNİYET VE YARGIYA TEŞEKKÜR

Gerek emniyet teşkilatımızı gerekse bunlara bulaşmayan askerimize yargımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süre içerisinde dik durdular. Eğilmediler, bükülmediler ve gereğini yaptılar. Şu anda itibaren de ben aynı görevi sürdüreceklerine inanıyorum. Yasama, yürütme ve yargı organlarımızın da daha koordineli çalışacaklarını düşünüyorum.

DARBE KONUSU MECLİS'TE

Bu tür darbe girişimlerine karşı atılacak adımlar konusunda Meclis'te bulunan tüm siyasi partilerin beraber hareket edeceklerine inanıyorum. Düşünebiliyor musun bu örgüt TBMM'yi bombalayan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalayan örgüttür. Bu örgütün artık son günlerini yaşıyor. Konya'daki aynı şekilde hava kuvvetlerinin bulunduğu 3. Ana Jet Üssü'ne de operasyon yapıldı. Neticeyi aldık. Bunların kaçacakları yer yok."