BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.433,14
HABER /  GÜNCEL

Ankara ve İstanbul'da jandarmada arama

Darbe girişiminin ardından Ankara'daki Jandarma Genel Komutanlığı'nda ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda arama yapıldı.

Abone ol

FETÖ darbe girişiminin ardından Ankara ve İstanbul'da yapılan aramalar sürüyor. Ankara Jandarma Genel Komutanlığı ile İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na gelen ekipler, görevli subayların bilgisayarlarını incelemeye aldı.

Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı'nda arama yapıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, gözaltına alınan Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli subayların bilgisayarlarını inceledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ve İstihbarat Şube müdürlüklerine bağlı ekipler de Maslak'taki İstanbul İl Jandarma Komutanlığı kompleksine gitti. Polisler, gözaltında bulunan İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan'ın makamında ve bazı birimlerde arama yaptılar.

Anadolu Ajansı, soruşturma kapsamında İstanbul'da yakalanan binbaşı ve daha üst rütbeli subayların, güvenlik amacıyla İstanbul dışındaki bazı illerde gözaltında tutulduklarını duyurdu.