BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.445,14
HABER /  GÜNCEL

Darbe girişiminde şehit olan Demir toprağa verildi

FETÖ mensuplarının darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Muhammed Fazlı Demir'in cenazesi toprağa verildi.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Acıbadem Türk Telekom önündeki çatışmada hayatını kaybeden Muhammed Fazlı Demir son yolculuğuna uğurlandı. 

Demir için Sultanbeyli'deki Abdurrahmangazi Camisi'nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. 

Şehit Demir'in Türk bayrağına sarılı tabutu camiye getirilişinde vatandaşlar "şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı. 

Cenaze törenine, şehidin babası Fahri, annesi Saniye, eşi Fatma Demir ve aile yakınlarının yanı sıra Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, eski Rize Belediye Başkanı Şevki Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şevki Yılmaz cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, vatanı gençlerin koruduğunu ifade ederek, Çanakkale'yi de gençlerin geçilmez yaptığını söyledi.

Vatanın kendilerine gençler tarafından emanet edildiğini, bu emanete sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayan Yılmaz, dünya bir araya gelse Türkiye'yi yıkamayacağını söyledi.

Fatih Erbakan ise şehit Demir'in örnek bir insan olarak yaşadığını ifade ederek, " Erbakan Vakfı'nda çok hayırlı işler yaptı. Sultabeyli de çok önemli hizmetlere imza attı. İslam için mücadele etmiş biriydi. Vefatı da bu şerefe yakışır şekilde oldu." dedi.

Daha sonra şehit Demir'in cenazesi, ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Sultanbeyli'deki Fatih Sultan Mezarlığı'nda defnedildi.