BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çocuklarını suya kaptırdılar

Akıntıya kapılarak kaybolan 12 yaşındaki çocuğu sivil savunma ekiplerinin uzun arayışı sonrasında bulundu.

Abone ol

Batman'ın tarihi antik kenti Hasankeyf ilçesine pikniğe gelen ailenin çocukları suya kapıldı. İki çocuğundan birini kurtaran baba 12 yaşındaki çocuğunu kurtarabilmek için büyük çaba sarf etti.

Gaziantep ilinden tarihi antik kente gezmeye gelen Ayalp ailesi, piknik yapmak istedi. Piknik yapmak için gölgelik bir yere geçmek isteyen Ayalp aile Reysi Mehmet Ayalp, 12 yaşındaki oğlu Muhittin Ayalp ve 5 yaşındaki oğlu Ahmet Ayap'ı kucağına alarak suyun karşı tarafına geçmeye çalıştı. Dicle nehrinin ortasına varan Baba Mehmet Ayalp ayağının kayması sonucu suyun içinde dengesini kaybederek düştü. Kucakladığı çocukları akıntıya kapılmaya başladı. Yüzme bilmeyen çocuklar suda sürüklenmeye başladı. Baba Mehmet Ayalp 5 yaşındaki oğlu Ahmet Ayalp'ı kurtarmayı başardı. Ancak akıntıya kapılarak sürüklenen 12 yaşındaki Muhittin, babanın tüm uğraşına rağmen akıntıya kapılarak kayboldu. Hasankeyfli vatandaşların ve Sivil savunma ekiplerinin uzun arayışları sonucunda Hasankeyf'in eski köprü ayağının dibinde bulunan Muhittin Ayalp'ın cesedi sivil savunma ekipleri tarafından bota alınarak suyun kenarına getirildi. Olay yerinde hazır bekleyen 112 Acil servis personelleri Muhittin Ayalp'ı tekrar hayata döndürmek için büyük çaba sarf etti.

 Kalp masajı yapılan Muhittin kurtarılamadı. Sivil Savunma ekipleri tarafından ambulansa bindirilen Muhittin Ayalp'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Batman Bölge Devlet Hastanesine gönderildi. Hasankeyf Yaşatma Girişimi Başkanı Abdullah İridir, Hasankeyf'te yaşanan son kaya düşmesi ile beraber yasakların konulduğunu belirterek, "Hasankeyf'e gezi ve Piknik için gelen vatandaşlar gölgelik yerler arıyor. Gölgeye geçmek isteyen aileler bu tür tehlikeler ile karşı karşıya kalıyor. Bu ailede
gölgeye geçmek için bu tehlikeye atıldı. Çocuklarından birini kaybetti" dedi.