BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'ın kuzeni vefat etti

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya'da kalp rahatsızlığı nedeniyle vefat eden dayısının oğlu Ahmet Vedat Yayıcı'nın cenaze törenine katıldı.

Abone ol

Baykal, eşi Olcay Baykal, kızı Aslı Ataman ve torunlarıyla birlikte dayısının oğlu Ahmet Vedat Yayıcı'nın (70), Muratpaşa Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı. Baykal, Yayıcı'nın ailesine başsağlığı dilerken, kendisi de taziyeleri kabul etti.

Muratpaşa Camisi'nde, önceki gün Akdeniz TV'nin güvenlik görevlisi Fikret D'nin tabancayla vurarak öldürdüğü kanalın muhasebecisi Simhan Dernek'in de cenaze töreni olduğu öğrenen Baykal, genç kadının ailesi ile televizyon kanalının yöneticilerine de başsağlığı diledi.

Baykal, Akdeniz TV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Tekin'e, Simhan Dernek'in ölümü, 3 çalışanın da yaralanmasıyla sonuçlanan olayın çok vahim olduğunu ve büyük üzüntü duyduğunu belirterek, yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Tekin, yıllardır kanalda güvenlik görevlisi olarak çalışan emekli polis Fikret D'nin işlediği cinayetin kendilerini de çok üzdüğünü ve şoke ettiğini ifade etti. Tekin, yaralıların hayati tehlikeyi atlamalarıyla teselli bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Baykal, Simhan Dernek'in annesi Güldek Gülbek, ilk evliliğinden olan 12 yaşındaki kızı Gizem Aydın ve genç kadının eşi Ramazan Dernek'e de başsağlığı diledi. Ağlayarak Baykal'a sarılan acılı anne, hala olaya inanamadıklarını söyledi. Baykal, acılı anne ve yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Yayıcı ve Dernek'in cenaze namazlarının kılınmasının ardından Baykal, Uncalı Kent Mezarlığına da giderek, Yayıcı'nın cenazesinin defnedilmesinde hazır bulundu.
Ailesiyle birlikte Konyaaltı Caddesi'ndeki evine geçen Baykal'ın, cenaze nedeniyle bu akşam katılacağı bildirilen Kumluca'daki yayla şenliği programını iptal ettiği öğrenildi.