BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çocukların ölümünde şok ayrıntı

Oynadıkları av tüfeği mermisinin patlaması yaralandığı iddia edilen ve Ankara'da tedavi gören O.K (7) hayatını kaybetti.

Abone ol

Çorum'un Osmancık ilçesinde önceki gün akşam oynadıkları av tüfeği mermisinin patlaması yaralandığı iddia edilen ve Ankara'da tedavi gören O.K (7) hayatını kaybetti.

Olayla ilgili geniş çaplı yürütülen çalışma sonunda 2 çocuğun av tüfeği mermisinin patlaması sonucu değil, silahla vuruldukları ortaya çıktı. Talihsiz çocuklar bugün Osmancık ilçesine bağlı Çatak köyünde toprağa verildi.

Osmancık ilçesine bağlı Çatak köyünde O.K (7), M.C.K (9) ve amcaları M.K (9) köydeki düğün evine gittiler. Bir süre düğün törenini izleyen çocuklar düğünde atılan silahlardan çıkan boş mermi ve kapsülleri topladı. Daha sonra köydeki eniştelerinin evin bahçesine geçen çocuklar düğünde topladıkları boş mermi ve kapsüllerini taşla ezmeye başladı.

Bu sırada eniştesinin evine giren M.K, duvarda asılı tüfek ve bir adet mermiyi alarak yeğenlerinin yanına geldi. M.K'nin evden getirdiği silahın içerisine mermiyi sürmeye çalıştığı sırada silahın kaza ile ateş alması O. K (7), M.C.K (9) yaralandı. Silahtan çıkan saçmalar M.C'nin göğsüne isabet ederken, mermi kapsülü ise Olcay'ın koltuk altına girdi. Patlamanın ardından amca M.K düğün evine giderek çocukların yaralandığını haber verdi.

Düğün evinden olay yerine gelen aileler yerde kanlar içerisinde yatan çocuklarıyla karşılaştı. Her iki çocuk otomobillerle Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı çocuklardan M.C.K yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, diğer yaralı O.K ise önce Çorum Devlet Hastanesi'ne ardından ise Ankara'ya sevk edildi. Talihsiz çocuk Ankara'da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatan jandarma ekipleri yaptıkları incelemenin ardından av tüfeği mermisinin patlaması hayatını kaybettikleri iddia edilen çocukların amcalarının elindeki silahın patlaması sonucu ortaya öldüklerini tespit etti. Olayın ardından M.K'nin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.
Olayda hayatını kaybeden M.C.K'nin Gemici İlköğretim Okulu'nda gördüğü ve başarılı bir öğrenci olduğu öğrenildi.
Olayda hayatını kaybeden diğer çocuk O.K'nin ise Sekibağı Köyü İlköğretim Okulu, kaza ile yeğenlerini vuran M.K'nin ise Org. Ahmet Çörekçi Yatılı İlköğretim ve Bölge Okulu'nda eğitim gördüğü öğrenildi.
Talihsiz çocuklar bugün Osmancık ilçesine bağlı Çatak köyünde toprağa verildi.