BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çocuklarına doyamamıştı

Çocuklarının adı sınırötesine konmuştu.. Şehit onbaşı operasyona giderken yolda inip ailesiyle son kez buluşmuş.

Abone ol

Şırnak'ın Gabar Dağı'ndaki hain terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki piyade onbaşı Kasım Aksoy'un, operasyona gittiği gün, bulunduğu otobüsü memleketinden geçerken durdurup, ailesi ve çocuklarıyla son kez görüştüğü belirlendi.

Şehidin, ailesiyle veda gibi son buluşması, bir yakını tarafından kameralı cep telefonuyla kaydedildi.

Açılan ön kapıdan inen piyade onbaşı Kasım Aksoy, kendisini bekleyen annesi 58 yaşındaki Zeliha Aksoy, nikahsız eşi Fatma Yağmur, kızları Zeliha ve Güneş, ağabeyi ve diğer yakınları ile tek tek sarılıp, kucaklaşıyor.

Aksoy'la hasretle kucaklaşan eşinin, bu sırada cebine para koyduğu görülüyor. Yaklaşık 6 dakika süren bu buluşma, komutanın uyarısıyla Aksoy otobüse yönelirken, son kez yakınlarıyla vedalaşıyor, helallık alıyor.

Şanlıurfalı piyade onbaşı Kasım Aksoy, Gabar Dağı'nda 8 Ekim 2008'de, terhisine 20 gün kala şehit olmuştu. 2 kız çocuk babası Kasım Aksoy'un Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Beşat Köyü'nde oturan ailesine devlet sahip çıkarken, şehidin kızları 3 yaşındaki Zeliha ile 4 yaşındaki Güneş, cenaze töreninde yırtık çoraplı ayaklarıyla dikkat çekmişti. Geçen ay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yönelik kara operasyonuna da şehidin kızı Güneş'in adı verilmişti.