BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

CHPde Elekdağ sürprizi

CHP Parti Meclisi'nde Elekdağ sürprizi yaşandı. Milletvekilinin sözleri toplantıda buz gibi bir hava estirdi..

Abone ol Alerji olan Baykal'ın katılmadığı CHP Parti Meclisi'nde Elekdağ, "İddianame eksik" deyince Genel Başkan Yardımcısı Selvi tarafından "Müzakere doğru olmaz" sözleriyle susturuldu..

CHP'nin dünkü Parti Meclisi toplantısında gündem dışı söz alan İstanbul Milletvekili, eski büyükelçi Şükrü Elekdağ şöyle dedi: "Sözlerimin dışarı sızmayacağına inanarak bazı değerlendirmeler yapmak istiyorum."

AB MEVZUATINA AYKIRI

"Bana göre Başsavcı'nın AKP davasıyla ilgili iddianamesi yeterli delillere dayanmıyor. İki ana konuda eksiklik ve yetersizlikler var. AB'de bu konularda birçok düzenleme yapıldı. Bu haliyle iddianame AB mevzuatına da aykırılıklar taşıyor."

Bu sözler üzerine PM üyelerinden homurtular yükselirken, Genel Sekreter Önder Sav da, "Bu yaklaşım ve görüşler ancak kişisel olabilir, bizim partimizi hiçbir şekilde bağlamaz. Partimizin bu konudaki görüş ve yaklaşımı bellidir" diyerek konuyu kapattı.

TAM ANLATAMADI

Toplantı sonrası birçok üye "Sayın Büyükelçi farklı düşünüyor olabilir ama sanıyorum ne demek istediğini de tam anlatamadı" derken, Elekdağ kendisini arayanlara "Sanıyorum sözlerim yanlış anlaşıldı. Üzerinde yorum yapılacak bir konu değil. Dışarıya nasıl sızdı anlayamadım. Konunun açıkça tartışılmasının yararlı olmadığını düşünüyorum üstadım" açıklamasını yaptı.