BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çocuklar sünnet şöleninde coştu

Elmadağ Belediyesi’nin organize ettiği Geleneksel Sünnet Şenliği’nde çocuklar gün boyu farklı eğlencelerle coştu.

Abone ol

Sünnet Şenliği’ne Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, SHÇEK Genel Müdürü Dr. İsmail Barış, Güdül Belediye Başkanı Hüseyin Erdoğan’da katıldı.

Elmadağ Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği ve gün boyu devam eden sünnet şenliği programında sünnet edilen 125 çocuk bir traktör arkasındaki 3 römorkla ilçe içerisinde yarım saatlik bir şehir turu atarak eğlencelerini ve mutluluklarını şarkılar eşliğinde tüm ilçeyle paylaştılar. Hava kararana kadar palyoça gösterileri, çeşitli eğlenceler ve aktivitelerle coşan çocuklar, daha sonra konserin yapılacağı belediye hizmet binası yanındaki alana geçtiler. Orada da eğlencelerine kaldıkları yerden devam eden çocukların coşkularına saatin ilerlemesi ile birlikte Elmadağlı vatandaşlarda katıldı. Protokol eğlenceyi takip etti


Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin’in ev sahipliğini yaptığı Geleneksel Sünnet Şenliği’nde gelen konukları, Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek’le birlikte karşılayan Başkan Gazi Şahin, gelen davetliler ve Elmadağ Protokolü ile bir müddet protokol tribününden çocukların mutluluğunu ve eğlence programını takip etti.
Daha sonrasında alkışlar arasında konuşmasını yapan Başkan Gazi Şahin,”Çocuklarımız için özel vatandaşlarımız için güzel bir günde hep birlikteyiz. Birlikteliğin gücü ile doyasıya eğleniyoruz. 125 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Sünnet olamayan çocuklarımız üzülmesin şenliğimiz gelenekselleşecek. Sünnet olan çocuklarımızı de inşallah damatlık içinde görürüz, nikahlarını da biz kıyarız.” Dedi.

Gazi Şahin’den sonra mikrofonu alan Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek ise, ailelerin ilk mürüvvetlerin bugün gördüklerini ifade ederek alkışlarla konuşmasını tamamladı.

Sosyal belediyecilik örneği


Geleneksel Sünnet Şenliği’ne katılan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf alkışlar arasında konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktı. Konuşmasında sosyal belediyecilik anlayışını vurgulayan Kavaf, Elmadağ’da bu anlayışın olduğunu belitti. Selma Aliye Kavaf,” 'Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ilk ve kapsamlı örneklerini verdiği ve bugün her yerel yönetime ilham kaynağı olan sosyal belediyecilik anlayışı, halkımızı hizmetlerle doğrudan ve etkili bir şekilde buluşturmaktadır. Yerel yönetim anlayışını temelden değiştiren sosyal belediyecilik, insanımızı, kentli olma bilinciyle, ait olma duygusuyla, saygı, sevgi ve sorumlulukla, kısaca insan mutluluğunu ve refahını esas alan hizmetlerle buluşturmaktadır. Elmadağ Belediyemiz de bu kapsamda çok önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bizim hizmet anlayışımızda aileye destek, topluma destek demektir ve en önemli hedefimizdir. Köprüler de binalar da parklar da sosyal tesisler de insana hizmet için yapılır.”


Kavaf, “Elmadağ Gelişiyor”

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin’in hem teknik olarak hem de sosyal belediyecilik adına önemli çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Elmadağ Belediyesi’nin projeleri ile gelişeceğine dikkat çekti. Kavaf,” Elmadağ ilçesinin belediyenin çalışmalarıyla değişen ve gelişen yüzüyle Ankara'nın önemli merkezlerinden biri olmaya adaydır.” Dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
Binlerce yıldır çeşitli medeniyetlere kucak açan ilçenin, kökü Selçuklulara kadar uzanır. Halıcılık, el dokuması, çanta ve heybeler gibi zenginlikleri günümüzde de yaşatan önemli bir kültür mirasının yeri buralardır.
Coşku Had Safhada  Yapılan Konuşmaların ardından sahneye çıkan Oğuz Yılmaz hareketli şarkıları ile şenliğe gelen vatandaşları coşturdu. Gecenin ilerleyen saatlerinde eğlencenin dozunun artmasıyla birlikte birçok çocuk ve genç sahnede Oğuz Yılmaz’ın hareketli ritimleriyle; oyun havalarıyla coşarak sahnede Oğuz Yılmaz’la oynamaya başladı. Eğlence, dağıtılan hediyeler ve havai fişek gösterileri ile son buldu.

Eğlence ve hatıra fotoğraf karelerine yansıdı

Elmadağlı vatandaşlar ve çocuklar gün boyu kendi aralarında, aileleri ve Sanatçı Oğuz Yılmaz ile ve de protokol heyeti ile fotoğraf çekindiler. Havai fişek gösterileri ile organizasyonun son bulması esnasında bazı çocuklar Başkan Gazi Şahin’e çiçek vererek teşekkürlerini verdikleri çiçek ile simge altına aldılar. Mutlu ve güzel başlayan gün gecenin ilerleyen saatlerine kadar en ufak bir sorun çıkmadan güzel bir şekilde tamamlandı.