BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Çocuğun feryadını Bakan duydu!

Dün ekranlara yansıyan ve milyonları duygulandıran görüntülere Bakan Şahin müdahale etti.

Abone ol Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, dün Beşiktaş Adliyesindeki duruşmadan sonra cezaevine götürülen babasına sarılamayan çocuğun bugün babasıyla bir araya getireceklerini söyledi.

Bakan Şahin, gazetecilerin  cezaevine götürülen babasına sarılamayan çocuğun durumuyla ilgili soruları üzerine kendisinin de sabah haberleri okuyunca çok etkilendiğini söyledi. Şahin, ''Sabahleyin Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Kenan İpek'i aradım. 'Bugün, bu çocuğu, babasıyla kucaklaştıracaksınız' dedim. Şimdi onun çalışmaları yapılıyor. Çünkü babası, Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu. Ailesi, muhtemelen İstanbul'da. Arkadaşlar, ailesini bulmaya çalışıyorlar. Bugün o küçük yavruyu (Oğuz), babası Mustafa ile F tipi cezaevinde kucaklaştıracağız, bir araya getireceğiz'' diye konuştu.

Basın müşavirinin, bu görüşmeyi basın mensuplarının görüntüleyebilmesi için bilgi vereceğini anlatan Şahin, başka bir soru üzerine, jandarmanın, aldığı talimatları yerine getirdiğini söyledi. Şahin, ''Biraz müsamahakar davransaydı, çocuk babasına sarılsaydı güzel olurdu. Ama yasalar, kanunlar merhametli değildir. Yasaların da duyguları vardır. Bugün o yavrumuzu babasıyla bir araya getirmeye planlıyoruz. Talimat verdim. Basına haber verilecek'' dedi.