BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Tutuklular intihar ediyor

İsveç'te 2002 ile 2008 yılları arasında çeşitli cezaevlerinde 43 tutuklunun intihar ettiği bildirildi.

Abone ol

Göteborg Posten gazetesinde yer alan haberde, cezaevlerinde son 6 yılda 43 kişinin yaşamına son vermesinde cezaevi görevlilerinin ihmalkar davranışlarının da rol oynadığı ifade edildi.

Bazı avukatların, müvekkillerinin psikolojik durumlarını dikkate alarak intihar konusunda cezaevi personelini uyarmalarına rağmen personelin bu konuya özen göstermediği iddia edildi.

İntihara meyilli tutuklular için özel bakım, denetim ve önlem alınması gerektiğini belirten Cezaevleri Genel Müdürü Lars Nylen, bu nedenle intihar olaylarına karşı cezaevi personelini eğitmeye başladıklarını, eğitim sırasında, intihara meyilli görülen tutuklular hakkında personele bilgi verildiğini kaydetti.

Cezaevlerinde de düzenleme yapılığını açıklayan Lars Nylen, en fazla intihar olaylarının tek kişinin kalabileceği yerlerde meydana gelmesi üzerine, tek kişilik hücrelerde duvarlarda bulunan çivi ve vidaların en fazla 5 kilogram ağırlık taşıyacak şekilde düzenlendiğini, tuvalet kapılarının söküldüğünü, hücrelerde bulunan kabloların da kısaltıldığını, kesici aletlerin ise görünür yerlere bırakılmamasına büyük özen gösterildiğini söyledi.

Gecen hafta İsveç'in güneydoğusunda Kalmar'da uyuşturucu suçundan polis tarafından gözaltına alınan bir zanlının karakolda intihar ettiğine dikkat çeken yetkililer, polis nezarethanelerinin de gözden geçirilmesi gerektiğine işaret ettiler.