BIST 10.265
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,92
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de bir polis memuru yaralandı

Cizre'deki izinsiz gösteride 12 kişi gözaltına alındı

Abone ol
Cizre'de yaşanan izinsiz gösteride 12 kişi gözaltına alınırken, bazı polis memurları yaralandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde İdil Caddesi'ne barikat kurup, ateş yakıp yolu trafiğe kapatan göstericiler bazı devlet dairelerine ve güvenlik güçlerine taş, molotof kokteyli ve havai fişek attı. Polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıttı. Dünden beri yaşanan izinsiz gösteride 12 kişi gözaltına alınırken, bazı polis memurları yaralandı.
Şırnak Valiliği, Cizre'de dün yapılan izinsiz gösterilerle ilgili yazılı açıklamada bulundu. Dün saat 14.00 sıralarında BDP tarafından düzenlenen bir etkinlik kapsamında yaklaşık 300 kişinin Cizre-İdil karayolunu trafiğe kapatarak basın açıklaması yapmak üzere toplandığı belirtilen açıklamada, "Bu sırada parti binası çevresindeki sokaklardan sayıları 40 ile 200 arasında değişen yüzleri örtülü grup taşlı, molotof kokteylli ve havai fişekli olarak güvenlik kuvvetlerine saldırıda bulundu." denildi.

Saldırgan gruplara, dağılmaları yönünde defalarca yasal uyarılarda bulunulduktan sonra birkaç kez ölçülü olarak müdahale edildiği ve grupların dağıtıldığı belirtildi. Aynı saldırgan grupların tekrar tekrar saldırıya geçmeleri ve parti yetkililerinin engellemeyi başaramamaları üzerine ara ara müdahalelere devam edildiği ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Saat 18.00 sıralarındaki müdahale esnasında saldırgan grupların partiye ait çadıra ve parti binasına kaçmaları ve buradan da saldırılarına devam etmeleri üzerine çadır ve parti önündeki alana müdahalede bulunulmuştur. Cumhuriyet savcısından alınan talimat ile parti binası ve çatısından yapılan saldırıyı engellemek için parti binasına gelindiğinde içeride aşırı kalabalık olması nedeniyle izdihama ve daha müessif bir olaya sebebiyet vermemek amacıyla içeriye girilmemiştir. Saat 21.00 sıralarında olaylar sona ermiştir. Olaylarda 12 şüpheli şahıs gözaltına alınmış, müdahale sırasında 11 güvenlik görevlisi de hafif şekilde yaralanmıştır."