BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de 'başından vurulan' bir çocuk öldü

Aralık ayında başlayan gerginliğin sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan adlı çocuğun, başından vurulması sonrası kaldırıldığı hastanede öldürüldüğü bildirildi.

Abone ol

Aralık ayında başlayan gerginliğin sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde 12 yaşındaki bir çocuğun başından vurularak öldüğü bildirildi.

Doğan Haber Ajansı'na (DHA) göre Yasef Mahallesi'nde meydana gelen olayda başına kurşun isabet ederek ağır yaralanan Nihat Kazanhan Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazanhan, hastanedeki müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

DHA, görgü tanıklarının, Kazanhan'ın vurulduğu sırada bölgeden polis ekiplerinin geçtiğini söylediğini aktardı.

Ajans, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

BBC Türkçe'ye konuşan Şırnak Barosu Başkanı Nuşerivan Elçi, olay sırasında herhangi bir gösteri olmadığını söyledi.

Hatip Dicle Öcalan'ın mesajını iletti

Bu arada DTK (Demokratik Toplum Kongresi) Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, bir heyetle birlikte Cizre'ye gitti.

Dicle yaptığı açıklamada PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Cizre'de yaşananlar üzerine hazırladığı mesajı aktardı.

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberine göre DTK Eş Başkanı konuşmasında, "çözüm sürecinin başarıya ulaşması için hükümet ve devletin üzerine düşeni yapması gerektiğini" söyledi.

Dicle, "Öcalan'ın Kürt gençlerinden daha önce yüzü kapalı eylem yapılmayacağı ve kepenk kapattırma eylemleri yapılmayacağı yönünde alınan kararları hayat geçirmesini istediğini de" aktardı.

Cizre'de gerginlik sürüyor

Cizre ilçesinde Aralık ayında başlayan .

Aralık'ta gerçekleşen olaylarda Hüda - Par (Hür Dava Partisi) ile PKK'ya bağlı YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) arasında çatışmalar yaşandığı iddia edilmiş, ancak ölümlere neden olan olaylara dair birçok farklı iddia gündeme gelmişti.

BBC Türkçe'nin görüştüğü bölgedeki gazeteciler ve sivil toplum örgütü temsilcileri Cizre'de son günlerde ise Hüda-Par'ın dahil olduğu herhangi bir çatışma bulunmadığını aktarıyor.

YDG-H ile güvenlik görevlileri arasındaki çatışmaların yer yer devam ettiği belirtiliyor.

BBC Türkçe'ye konuşan Şırnak Barosu Başkanı Nuşerivan Elçi ve İnsan Hakları Derneği Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal, polisin herhangi bir çatışmanın olmadığı durumlarda da biber gazı ve silahla müdahalede bulunduğunuı söylüyor.

Cizre'de son olarak 7 Ocak'ta 14 yaşındaki Ümit Kurt kalbine gelen kurşun nedeniyle ölmüştü.

Aralık'taki çatışmaların durulması ardından, YDG-H'liler tarafından mahallelere açılan hendekler belediye tarafından kapatılmaya başlanmıştı.

Yaşanan çatışmaların ardından Cizre Emniyet Müdürü Ozan Başurgan görevden alınmış yerine Ercan Demir atanmıştı.