BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.401,83
HABER /  GÜNCEL

Çıplak ayakla Ankaraya yürüyor

Ankara'ya çıplak ayakla yürümeye başlayan H.T kime sitem etti? Yürümeyi kafasına koyan H.T'nin bir isteği var.

Abone ol

Kardemir Karabükspor Kulübü Tesislerinden 15 yaşındayken futbol topu ve eşofman çalmaktan 1,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Hamdi Tasalı(45), Ankara kara yolunda gazetecilere yaptığı açıklamada, düzenli çalışabileceği iş bulamadığından mağdur olduğunu söyledi.

Sırtına Türk bayrağının yanı sıra ceketine “Sabıkalı vatandaş” ve “Beni katil olmaya mecbur bırakmayın” şeklinde kağıda yazdığı yazıları asan Tasalı, şunları kaydetti:

“Yıllardır iş için müracaat ettiğim her kapı yüzüme kapandı. Sabıkalı olduğumu öğrenenler bana iş vermiyorlar. Geçimimi, cezaevinde öğrendiğim el işlerini yapıp satarak sağlamaya çalışıyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Günde 75 kilometre yürüyerek Ankara'ya 3 günde ulaşmayı planlıyorum. Geceleri ise ormanlık alanlarda konaklayacağım. Genelkurmay Başkanlığına giderek iş bulunması konusunda da yardım isteyeceğim. Sesimi yetkililere duyurmak için çıplak ayakla yola çıktım.”

Tasalı, 1997'de de Ankara'ya yürüyüş gerçekleştirdiğini, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kendisinin işe konulması talimatını verdiği Köy Hizmetleri Müdürlüğünün hükümlü kadrosu olmadığı gerekçesiyle istihdamının sağlanamadığını savundu..