BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.401,09
HABER /  POLİTİKA

Siyasiler arasında miting krizi

Eski Başbakan Mesut Yılmaz ile Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan’ın Rize’de yapacağı mitingin günü kavgası.

Abone ol

Eski Başbakan Mesut Yılmaz ile Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan’ın Rize’de yapacağı mitingin günü, saati ve yerinin çakışması krize neden oldu. Rize Valiliği taraflara uzlaşma çağrısında bulunarak, 1.5 saat arayla miting yapılmasını önerdi, ancak taraflar aynı saatte miting için ısrarlarından vazgeçmedi.

Yılmaz, siyasi geleceğini açıklayacağı Rize mitingini 25 Mayıs saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağını duyurarak, gerekli işlemler için valiliğe müracaat etti. Ancak aynı tarih, saat ve yer için daha önce Saadet Partisi'nin valiliğe müracaat ettiği anlaşıldı.

Bunun üzerine devreye giren Rize Valisi Kasım Esen, ANAP İl Başkanı Mustafa Mataracı ve Saadet Parisi İl Başkanı Cemil Çolak ile bir toplantı yaptı. 1.5 saat arayla Cumhuriyet Meydanı’nda miting yapılmasını öneren Esen, taraflara yarına kadar süre verdi.

Çolak "Biz daha önce başvurduk. Mitingimizi 25 Mayıs saat 13.00’te yapacağız. Bizi diğer miting ilgilendirmiyor'' dedi. Mataracı ise "Cuma namazından sonra mitingimiz başlayacak. Diğer partili arkadaşlar da aynı saatte müracaat etmiş. Biz mitingimizi yapacağız. Onların ne yapacağını bilmiyorum'' diye konuştu.

Vali Esen de "İki miting için de aynı gün ve saatte müracaat edildi. Ama Saadet Partisi daha önce başvurdu. İki tertip komitesini uzlaştırmaya çalışıyoruz. İkisinin de fedakarlık etmesi gerekiyor. 1.5 saat arayla aynı meydanda miting yapılabilir. Biri 13.00’te, diğeri 14.30’da başlayabilir. Zaten Mesut Bey 45 dakika konuşacağını söyledi. Eğer ikisi de aynı saate ısrar ederse, kanun gereği birini İsmail Kahraman Kültür Merkezi önündeki alana vereceğiz'' dedi..