BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,02
HABER /  POLİTİKA

Meclisten kaçanlar dersini alacak

Abdülkadir Aksu, ''Aziz millet, 22 Temmuzda milli iradeden kaçanlara en güzel dersi verecek'' dedi.

Abone ol

Aksu, AK Parti Eskişehir teşkilatı seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Geçmiş iktidarların aylar içerisinde sadece bir dizi açılış yaptığını ifade eden Aksu, şöyle konuştu: ''Bunu gururla söylüyorum, biz gittiğimiz her ilde 50, 60, 100 açılışı birden yapıyoruz. Açılış için gittiğimiz Van'da muazzam bir kalabalık, coşku ve sevgiyle karşılandık. Yüzbinler alanı doldurmuştu.

Akşam stadyumda düzenlenen Gençlik Şöleni'ne on binlerce gencimiz katıldı. Bir seçim dönemi başladı. Aslında biz seçim tarihi 4 Kasım 2007 olarak yasa ile tespit etmiştik. Ancak, Meclis'ten kaçanlar cumhurbaşkanlığı seçiminin kilitlenmesine sebep oldular. Bizim asli görevimiz Meclis'te bulunmaktır. Nasıl ki bir doktorun asli görevi hastanesinde, bir öğretmenin görevi okulunda bulunmaktır. Bizim de görevimiz Meclis'te yasama faaliyetlerine katılmaktır, çalışmaktır. Ama maalesef Meclis'i terk ettiler. Cumhurbaşkanılığı seçimini kilitlediler.''

Bu durumda cumhurbaşkanını halkın seçmesini önerdiklerini belirten Aksu, bu teklife de itiraz edildiğini ifade etti. Geçen hafta Erzurum'da olduklarını anımsatan Aksu, şöyle devam etti: ''Erzurum'da miting alanındaki 100 binler doldurmuştu. Millet dün de aynı şeyi Van'da yaptı. Aziz millet, 22 Temmuzda milli iradeden, kendisinden kaçanlara en güzel dersi verecek.

Erzurum ve Van'daki alanı dolduran yüz binler (Bu milli irade kaçkınlarına biz en güzel dersi vereceğiz) diye bağırdılar. Bu coşku ve heyecan ile Eskişehir'de en güzel neticeyi alacağız. En güzel netice 6-0'dır. İnşallah bunu bekliyoruz.'' AK Parti Eskişehir İl Başkanı Murat Canözer, Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya, Yazılıkaya Anıtı'nın bulunduğu tablo hediye etti.