BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

'Cinsellik ödevi' Rize'yi karıştırdı

Rize Meslek Yüksek Okulu İktisat ve İdari Programlar Bölümü'nde okuyan öğrencilere hukuk dersinde ödev olarak verilen cinsel içerikli kısa hikâyeler tartışma yarattı.

Abone ol

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rize Meslek Yüksek Okulu İktisat ve İdari Programlar Bölümü'nde okuyan öğrencilere hukuk dersinde ödev olarak verilen cinsel içerikli kısa hikâyeler tartışma yarattı. Okul idaresine ve kendisine çok sayıda tepki ve tehdit telefonu geldiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Saadettin Gültekin, "Ödev konusu ülkemizde yaşanan malesef acı gerçeklerden alınmıştır. Ama halkımız bir yanlış anlamadan dolayı tepki gösteriyor" diye konuştu.

İşte olay yaratan soru

"Sarı Çizmeli Mehmet Ağa 65 yaşında evli ve iki çocuk babasıdır. Anadolu'da büyükçe bir çiftlik evinde yaşamaktadır ve yıllık geliri gayet iyidir. Son günlerde 32 yaşındaki eşinin davranışlarından şüphelenmektedir. Bunun üzerine eşini gizli gizli takip etmeye başlar. Eşi, kadınlar arasında lakabı 'Bizim Hıdır' olan köyün delisi ile cinsel ilişkiye girmektedir. Bu olayda Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın ne tür bir tepki göstermesini beklersiniz? Yasal ve toplumsal açıdan hukuki mantığına göre cevaplandırınız?"