BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yattara'nın en beğendiği futbolcu!

Belçika'nın Antwerp kulübünden iki sene önce Trabzonspor'a transfer olan Yattara, adeta bir top cambazı. Ancak o Türkiye'de oynayan bir başka yabancıya hayran!

Abone ol Trabzonspor'un Gineli yıldızı İbrahim Yatara, Bordo-Mavili taraftarlarca çok seviliyor. Belçika'nın Antwerp kulübünden iki sene önce Trabzonspor'a transfer olan Yattara, adeta bir top cambazı.

Yattara, futbolunun dışında sempatik hareketleri ve samimi tavırlarıyla da Trabzonlulara kendisini sevdirmiş. Afrikalı yıldız futbolcu, özel hayatının didik didik edilmesinden hoşlanmıyor. Trabzon'da gece hayatının olmadığını söyleyen Yattara, şehirde disko bile olmadığını belirtiyor. Yattara, Ziya Doğan döneminde en iyi futbolunu oynadığını ifade ederek eski hocasına şükran borcu olduğunu söylemekten kaçınmıyor. Fenerbahçe'den gelelecek tekliflere açık olduğunu ifade eden Yattara, Türkiye'de en beğendiği futbolcu olarak da Fransız yıldızı Nicolas Anelka'yı gösteriyor.

Trabzonspor, Şenol Güneş'in istifasının ardından istikrarsız bir görüntü çizmeye başladı. Sebepleri neler?

Şenol Güneş döneminde çok şanssızlıklar yaşadık. Cezalı ve sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle başarıya ulaşabileceğimiz zamanlarda sonuç hep olumsuz oldu. Ancak bunu sadece Şenol Güneş ile özdeşleştirmemek gerekiyor. Orada asıl sorun, yaşadığımız şanssızlıklardı.

Teknik Direktör Vahid Halilhodziç'in takım üzerindeki etkisini nasıl değerlendiriyorsun? Hocayla aranız nasıl?

Vahid Halilhodziç'e çok büyük saygımız var. Aramızda kesinlikle bir sorun yok. Uyum içindeyiz.

Yazılı ve görsel medyada seninle ilgili, çok yetenekli olmasına rağmen sorumsuz, ya da şımarık, türünden yakıştırmalar yapılıyor. Ne diyorsun?

Bunu yazanlar çok haksızlar. Ben futbol oyuncusuyum. Hiçbir antrenman kaçırmıyorum. Trabzon'da disko bile yok. Her futbolcu arkadaşım gibi eğlenmek için ben de dışarı çıkıyorum. Yürümek için bile dışarı çıktığımda hemen asılsız yazılar yazılıyor.

Gökdeniz'in cezası düşürüldü. Takıma döndüğünde eski ortamı yakalayabileceğinize inanıyor musun?

Gökdeniz benim futbolcu bir arkadaşım. Onun özel hayatına karışamam. Ama döndüğünü öğrenmek beni çok mutlu etti. Gökdeniz, Trabzonspor için çok önemli bir futbolcu. Ona çok güveniyorum. Takıma döneceği günü sabırsızlıkla bekliyorum

Avrupa'dan birçok transfer teklif aldığın konuşuluyor. Bunlar doğru mu?

Bu tip haberler beni çok sevindiriyor. Gururumu okşuyor. Ben de ileride Avrupa'da söz sahibi bir takımda oynamak isterim. Teklifler aldığım doğru; ancak şu anda isim veremem.

Trabzonspor hem Ziya Doğan hem de Şenol Güneş dönemlerinde başarılı bir grafik yakalamıştı. Ancak bu sezon işler kötüye gitti. Halilhodziç neden takımı toparlayamıyor?

Açıkçası Ziya Doğan döneminde çok başarılı olduğumu söyleyebilirim. Çok da iyiydim. Yalnız Halilhodziç dönemiyle bunun bir ilgisi yok. Çünkü şu an dengemiz kayboldu.

Trabzonspor'un son iki sezondur Avrupa'da başarısız olmasını neye bağlıyorsun?

Tamamıyla şanssızlık ve konsantrasyon eksikliği.

Fenerbahçe çok astronomik paralarla yıldız transferleri yaptı. Günün birinde Fenerbahçe'den böyle bir teklif gelse ne yaparsın?

Fenerbahçe çok büyük bir camia. Ancak bu kulübümü ilgilendirir. Ben de böyle bir teklif gelirse değerlendiririm.

Türkiye'de en beğendiğin yerli futbolcular kimler?

Hasan Şaş, Tuncay, Ümit Özat en sevdiklerim. Ama bir tane derseniz o zaman Tuncay derim. Bunları söylerken Hakan Şükür'ü ayrı tutuyorum. Çünkü Hakan Şükür, bir kral. Türkiye'ye gelmeden önce de Hakan Şükür'ü yakından tanıyordum.

En beğendiğin yabancı futbolcu kim peki?

Hayran olduğum tek bir oyuncu var. O benim idolüm. İsmi ise Nicolas Anelka. Gerçekten çok yetenekli bir oyuncu.

Kaynak : ZAMAN