BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Cinnet getiren askerler meclis gündeminde!

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Şanlıurfa Ceylanpınar’da cinnet getiren bir askerin iki arkadaşını vurduktan sonra intihar etmesini Meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

Türkkan Bakana “Resmi açıklamalar neden bu kadar geç yapılmıştır?” diye sordu.

Şanlıurfa Ceylanpınar’a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye sınırındaki 1’inci Piyade Hudut Bölüğü’ne bağlı Boztepe Askeri Karakolu’nda 3 askerin şehit olması ülkeyi yasa boğdu.

Askerlerin şehit olmasının ardından Şanlıurfa Valisi “Askerlerimizin şehit olduğu olayın nasıl meydana geldiğini araştırıyoruz. Ateşin Suriye tarafından gelip gelmediği de araştırmalarımız dahilinde” açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamadan yaklaşık 8 saat sonra hem Genelkurmay başkanlığı hem de Şanlıurfa Valisi cinnet getiren bir askerin iki arkadaşını vurduktan sonra intihar ettiğini duyurdu.

Açıklamaları şüpheli bulan Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu TBMM’ye taşıdı. İçişleri Bakanı’na olayın ardından yaşanan bilgi kirliliğini ve resmi açıklamaların neden geç yapıldığını sordu. Türkkan ayrıca “Çözüm süreci diye adlandırılan ihanet sürecinin başladığı günden beri TSK’ya ve EGM’ne ait kaç araç trafik kazası yapmıştır? Bu kazalarda şehit olan güvenlik güçlerinin sayısı kaçtır?” sorusuna da yanıt istedi.

Türkkan’ın önergesi ve soruları şöyle;

09.12.2014 günü saat 00.30 sularında Şanlıurfa Ceylanpınar’a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye sınırındaki 1’inci Piyade Hudut Bölüğü’ne bağlı Boztepe Askeri Karakolu’nda 3 asker şehit olmuştur.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük olayın hemen ardından "Sınırda nöbet tutan 3 askerimiz, silahla ateş açılmasıyla şehit oldu. Askerlerimizin şehit olduğu olayın nasıl meydana geldiğini araştırıyoruz. Ateşin Suriye tarafından gelip gelmediği de araştırmalarımız dahilinde. Şu anda bölgede geniş çaplı araştırmamız devam ediyor. Sağlıklı ve net bilgiyi havanın aydınlanmasıyla açıklayacağız." demiştir. Havanın aydınlanmasının ardından hem Genelkurmay Başkanlığı hem de Şanlıurfa Valisi tarafından olayın terör saldırısı olmadığı, askerlerden birinin cinnet getirerek önce iki arkadaşını vurduğu ardından intihar ettiği duyurulmuştur.

Bu nedenle;

1-Ceylanpınar’da 1’inci Piyade Hudut Bölüğü’ne bağlı Boztepe Askeri Karakolu’nda 3 askerin şehit olmasıyla ilgili bilgi kirliliği neden yaşanmıştır?
2-Şanlıurfa Valisi gerekli bilgileri almadan kamuoyuna neden açıklama yapmıştır?
3-Boztepe Askeri Karakolu’nda 3 asker gece saat 00.30 sularında şehit olmuştur; ancak Genelkurmay ve Şanlıurfa Valisi tarafından resmi açıklama yaklaşık 8 saat sonra yapılmıştır. Açıklamanın bu kadar geç yapılmasının gerekçesi nedir?
4-Şanlıurfa Valisi’nin “Ateşin Suriye tarafından gelip gelmediği de araştırmalarımız dahilinde” açıklamasının ardından bir askerin cinnet getirip önce iki arkadaşını vurup sonra da intihar etmesinin anlaşılması neden bu kadar uzun sürmüştür?
5- Son 2 yılda TSK içinde “cinnet getirme” vakaları ve bu vakalarda hayatını kaybeden askerlerle ilgili bilgi sahibi misiniz?
6-Çözüm süreci diye adlandırılan ihanet sürecinin başladığı günden beri TSK’ya ve EGM’ne ait kaç araç trafik kazası yapmıştır? Bu kazalarda şehit olan güvenlik güçlerinin sayısı kaçtır?