BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,74
HABER /  DÜNYA

Peşmergenin kaybı ilk kez açıklandı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, terör örgütü IŞİD'le mücadelede "insani kayıplarını" açıkladı.

Abone ol

IKBY Peşmerge Bakanlığı, terör örgütü IŞİD'le mücadelede 727 güvenlik mensubunun hayatını kaybettiğini, 3 bin 564'ünün yaralandığını, 34 kişinin de kayıp olduğunu ifade edildi.

Peşmerge Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "IŞİD'le mücadelede Peşmerge, polis ve diğer asayiş birimlerinden komutanlar ile yüksek rütbelilerin de aralarında olduğu 727 şehidimiz, 3 bin 564 yaralımız ve 34 de kayıp askerimiz var" denildi.

Terör örgütü IŞİD'in, 10 Haziran'da Musul'u ele geçirmesinin ardından Kürt bölgesine yöneldiği belirtilen açıklamada, "insanlık suçu işlenerek katliamlar yapıldığı, şehirlerin talan edildiği, zulme maruz kalan insanların göçe zorlandığı" vurgulandı.

Açıklamada Peşmerge güçlerinin, "ya hep ya hiç" felsefesiyle "varlık ve yokluk mücadelesi" verdiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Koalisyon güçlerinin de yardımıyla terörist örgüt, önce durduruldu, sonra da Peşmergenin kahramanca mücadelesi neticesinde ele geçirdiği bölgelerden kaçmak zorunda kaldı. Peşmerge, büyük bir moralle terör örgütünü bozguna uğrattı. Onlara ağır kayıplar verdirerek Kürdistan bölgesi sınırları dışına püskürttü. Ancak bu büyük zaferler, kurban verilmeden elde edilemez. Bu kazanımlar, aziz canını teslim eden ve kanını vatanının kurtuluşu uğruna döken kahramanlarımızın eseridir."

IŞİD'in, Musul'un Şengal ilçesini kontrolünde bulunduran Peşmergeye 3 Ağustos'ta saldırmasıyla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, örgütüne karşı savaşa başlamıştı.