BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  GÜNCEL

Emniyet'ten sokak güvenliği için ilginç uygulama

Emniyet Genel Müdürlüğü, suçun önlenmesi ve kısa sürede aydınlatılması için zimmet uygulaması başlattı.

Abone ol

Suçun önlenmesi ve kısa sürede aydınlatılması için yurt genelinde sokaklar polis devriyelerine zimmetlenecek.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz imzasıyla yayımlanan, cadde ve sokakların ekiplere zimmetlenmesine yönelik genelge, 81 ilin emniyet müdürlüğüne gönderildi.

Polisin halkın can, mal ve ırz güvenliğini sağlamak, suçu önlemek ve suçları aydınlatmakla görevli olduğunu vurgulanan genelgede, suç ve suçluların üzerine giden, suçların işlenmesi için elverişli ortamları yok eden ve suçluların suç işleme düşünce ve kararlılığını zayıflatan stratejiler olan "proaktif polislik" anlayışıyla önlemlerin alınmasının gerekli olduğu belirtildi.

Genelgede, halkın polisin her zaman ulaşılabilir ve yakınında olduğunu görmesinin ve kendini güvende hissetmesinin önemine değinildi.

SUÇLULARA KISA SÜREDE MÜDAHALE

Suçlara kısa zamanda müdahale için genel güvenlik ve asayiş yönünden riskli bölgelerde tedbirlerin artırılmasının, sorumlu olunan semt, mahalle, cadde ve sokaklara hakim olunmasının önemli olduğu belirtilen genelgede, şunlar kaydedildi:

"Konuyla ilgili olarak emniyet müdürlüklerinde görevli tüm birimlere ait sivil ve resmi motorize ekipler, yaya devriyeler suçların yer, zaman ve yoğunluk dağılımıyla hassa noktalar, olay türü de göz önünde bulundurularak sorumluluk bölgeleri zimmetlenmek suretiyle görevlendirilecek.

PERSONEL SORUMLU OLACAK

Bu hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesinde öncelikle görevlendirilen personel sorumlu olacak ve konu sıralı amirlerce hassasiyetle denetlenecek."

Konunun emniyet müdürleri tarafından önemle takip edilmesi ve aksaklığa meydan verilmemesi de istendi.