BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Çinliler için 4 ve 8 için sırrı

Çinliler için 4 ve 8 rakamlarının kendine has bir özelliği var. Birisinn uğursuzluk diğerinin başarı getirdiğine inanılıyor.

Abone ol

Çinliler uğursuz olduğu için 4 rakamında uzak dururken, 8 rakamının da başarı getireceğine inanıyor.

Malezya'da nüfusun yüzde 24'ünü oluşturan Çin asıllı vatandaşlar da bu inancı koruyor. Malezya'daki Çinlilerin sahip olduğu tek televizyon kanalının TV8 olması, Çinlilerin bu inanca nasıl sahip çıktıklarını bir göstergesi.

Çinliler 4 rakamının uğursuz olduğuna inanıyor. Bunu sebebi ise Çin alfabesinde, 4 rakamının ve ölümün aynı şekilde 'si' sesi ile telaffuz edilmesidir. Ölüm kelimesini dile getirmekten çok korktukları için kesinlikle 4 rakamını kullanmayan Çinliler, kendi dillerinde olan bilgisayar klavyelerinde, bina katlarını adlandırırken farklı yöntemler kullanıyor.

Çin'deki bina katlarında 4'üncü katta 3+ veya 3a sembollerine yer veriliyor. Bu durum asansörlerde ayni şekilde görülüyor.

Alışveriş merkezlerinin sahipleri ve apartman sahipleri, 4 rakamının Çinliler için uğursuz olduğunu, bu yüzden bina yapımlarında kesinlikle bu rakamı kullanmadıklarını, aksi takdirde müşteri elde edemeyeceklerinden korkuyor. Araba sahibi olmak isteyenler de plaka numarasında 4 rakamı ola arabalara yaklaşmıyor.

Çinliler için 4 rakamı uğursuzken, 8 rakamı da çok değerli ve uğurlu. Bunun sebebi ise 8 rakamı 'ba' olarak telaffuz ediliyor. 'Ba' sesinin sözel anlamı 'çok kısa zamanda büyük ilerlemeler kaydedeceksiniz' olduğu için bu rakam çok seviliyor. Bu nedenle, Çin'de evlenecek çiftler evlenme tarihlerini 08.08 tarihlerine alıyorlar.

Ayrıca Çin'de yapılan dünya olimpiyatların başlangıç tarihi de 08.08.2008 olarak seçilmişti. 8 rakamının çok geçtiği plakalar veya telefon numaraları Çin'de normalinden çok daha fazla bir fiyata satılıyor.