BIST 10.561
DOLAR 32,27
EURO 35,03
ALTIN 2.479,54
HABER /  POLİTİKA

DTPli Türke Mardin darbesi

AK Parti Mardin Milletvekili Demir'in Ahmet Türk'ün seçilmesi için 'istifa ederim' sözleri AK Parti'li vekilleri böldü.

Abone ol

H.Kübra KOCAOĞLU
İNTERNETHABER

ANKARA
-AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir'in, Ahmet Türk'ün ara seçimlere katılabilmesi için "Gerekirse istifa ederim" sözlerine ilin diğer milletvekilleri sıcak bakmadı

Mardin'de seçimlerin yenilenebilmesi ve Ahmet Türk'ün seçilebilmesi için tüm milletvekillerinin istifası gerekiyordu. Demir 'istifa ederim' dedi ama diğer AK partili vekiller 'kendini feda etmek' istemiyor.  Demir'in çıkışı, AK Parti içinde görüş ayrılıklarına neden oldu.

 EMİNE AYNA'DAN NEDEN SES YOK?

Formülün hayata geçirilmesi için harekete geçilirse, Mardin'in DTP kökenli milletvekili Emine Ayna'nın da istifa edeceği tahmin ediliyor. Ancak AK Partili milletvekillerinin hepsinin, parti karar alsa bile istifa etmeyeceği, bu nedenle bu formülün de işletilmesinin mümkün olmadığı konuşuluyor.

Mardin'de DTP kökenli Emine Ayna, milletvekilliği düşürülen kapatılan DTP'nin eş başkanı Ahmet Türk'ün yanı sıra, AK Partili Gönül Bekin Şahkulubey, Süleyman Çelebi, Mehmet Halit Demir ve Cüneyt Yüksel milletvekili seçilmişti.

SİİRT FORMÜLÜ ŞİMDİLİK HAVADA KALDI

DTP'nin kapanmasının ardından siyasi yasaklı Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk için yeniden seçilme formülleri gündeme geldi. Siirt formülü olarak gündemde tartışılan ancak tek çözüm yolunun bir bölgedeki tüm vekilliklerin boşalması olan formülün fitilini Ak Parti Mardin milletvekili Mehmet Halit Demir ateşledi.

Ahmet Türk'ün de seçim bölgesi olan Mardin'in AK Partili   Milletvekili Mehmet Halit Demir, Ahmet Türk'ün yeniden seçilebilmesi için gerekirse istifa edebileceğini söyledi. Demir, İNTERNETHABER'e yaptığı açıklamada "Bunun sağlanması için partimizin felsefesine uygun bir formülün bulunması önemli. Bu formül benim istifa etmemse bunu hiçbir kayıt ve şart ortaya atmadan yerine getirmeye hazırım" dedi.

"KİM KİMİN İÇİN KENDİNİ FEDA EDER Kİ"

Ancak Demir'in istifası yeterli değil. Mardin milletvekillerinin tümünün istifa etmesi ve bu istifaların TBMM tarafından kabulü gerekiyor. Bu takdirde Mardin seçimleri yenileniyor. Demir'in açıklamasından sonra gözler diğer AK Parti'lilere çevrildi.  Mardin AK Parti Milletvekili Süleyman Çelebi, Ahmet Türk için istifa etmeyeceğini söyledi. İNTERNETHABER'e konuşan Çelebi; " Olmayacak duaya niye boşuna amin diyelim? Ben öyle birşey düşünmüyorum. Kim kimin için kendini feda eder ki?" dedi. Çelebi, Mehmet Halit Demir'in gerekirse istifa ederim sözleri içinse "Herkesin kendi şahsi fikridir. O Mehmet'tir ben Süleyman. Ben o düşüncede değilim" diye konuştu.

AK Parti’nin bir diğer Mardin milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey de konuyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındı. Şahkulubey, "Bağımsız bir milletvekili değilim. Bu konu Gurubu bağlayan bir konudur. Gerekli açıklamayı da Grupbaşkanvekilimiz yapmıştır" demekle yetindi.