BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  GÜNCEL

Asker sizden kontör isterse

Gümüşhane'de vatandaşlar kontör dolandırıcılarına karşı belediye hoparlörüyle uyarıldı.

Abone ol

Gümüşhane'de kontör dolandırıcılığının giderek artması Emniyet'i harekete geçirdi. Emniyet tarafından hazırlanan afişler şehrin birçok noktasına asılırken, belediye hoparlöründen de uyarı yapıldı.

Anonslu uyarıda, telefonda kendisini polis, asker, savcı, devlet memuru gibi tanıtan bazı kişilerin kontör dolandırıcılığı yaptığı belirtilerek, vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Anonsta şöyle denildi: "Cep telefonu ile sizleri arayarak kendisini polis, asker veya memur gibi tanıtarak, işlemediğiniz bir suçu işlemiş gibi göstererek kontör talebinde bululanlara inanmayınız, bunlar dolandırıcıdır. İnanmayınız, kanmayınız aksi halde mağdur olursunuz, unutmayınız. Devletin polisi vatandaştan kontör istemez. Tüm halkımıza saygıyla duyurulur."

Bu arada emniyet yetkilileri, vatandaşların dolandırıcılık amaçlı aramaya maruz kaldıklarında hiçbir istek ve talebi karşılamadan en yakın polis merkezine ya da 155 Polis İmdat'a bilgi vermelerini istedi.
Gümüşhane'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen kontör dolandırıcılığı olaylarında vatandaşlar 10 bin TL'nin üzerinde dolandırılmıştı.