BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.439,64
HABER /  DÜNYA

Çinli pandalar Tayvanı fethe gitti

Dünyada görülmemiş bir diplomasi atağıyla Çin Hükümeti yeni yıl hediyesi olarak Tayvan'a iki dev panda gönderdi

Abone ol

İNTERNETHABER

Yuan Yuan ve Tuan Tuan dört yaşında iki kocaman panda ve dünyada bir ilke imza attılar.

Çin ve Tayvan arasında yıllardır süren hem soğuk hem de sıcak savaşa bir son vermek ve diplomatik bağları güçlendirmek amacıyla, herkesi mutlu eden bir olaya damga vurdular.

Çin'de koruma altında tutulan pandaların en büyük ikisi olan Tuan Tuan ve Yuan Yuan, yeni yıl hediyesi olarak Tayvan - Taipei Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi.

Her ikisinin de isminin anlamı 'birlik, beraberlik' anlamına geliyor. Bugün Çin Shuangliu Havaalanı'nda Çin halkı tarafından büyük sevgi gösterileriyle uğurlanan sevimli pandalar; Tayvan EVA Havaalanı'nda da aynı şekilde karşılandılar.

Pandalara yolculukları sırasında dev bir gazeteci ordusu ve 20'ye yakın Çinli hayvan uzmanı eşlik etti. Ayrıca pandaların bakıcıları olan ve iki ay boyunca Tayvan'da yanlarında kalacak olan iki kişi de kargo uçağındaydılar.

Taipei Hayvanat Bahçesinde, pandaların rahat barınması için 10 milyon dolar harcanarak bir bölüm inşaa edildi. En az altı milyon ziyaretçi beklediklerini söyleyen hayvanat bahçesi yetkilileri, bu özel konuklar için bu paranın değdiğini söyledi.

59 yılı bulan sivil çatışmaların ardından Yuan Yuan ve Tuan Tuan'a çok iş düşüyor. Her iki hükümet de artık devletleri aşmış ve halkın kendiliğinden yürüttüğü bu anlamsız mücadelenin sonlanmasını umut ettiklerini bildirdiler.