BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.438,72
HABER /  POLİTİKA

AKPnin sürpriz İzmir adayı

AK Parti, CHP'yi kalesinde sallamayı planlıyor. Erdoğan bunun için şahsen bir isme teklif götürdü. Görüşme bayram tatilinde oldu.

Abone ol Yaklaşan yerel seçimler öncesi AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, büyükşehir belediyelerinin tamamını almak istiyor. Erdoğan’ın en çok almak istediği büyükşehirler ise İzmir ve Diyarbakır.

İzmir için ise Erdoğan şahsen bir isme teklifte bulundu. Vatan yazarı verdiği bilgiye göre bu isim Menderes ailesinden...

Erdoğan, İzmir Büyükşehir’i CHP’den almak için güçlü aday arayışı içinde. Erdoğan’ın İzmir için kafasındaki isim Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener idi. Ancak Özgener, siyasete sıcak bakmadığı için gözler başka isimlere çevrildi. İzmir Valiliği döneminde Işılay Saygın’ın etkinliğini bilen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün Saygın’ı Başbakan Erdoğan ile görüştürdüğü Ankara kulislerinde konuşuluyor.

ERDOĞAN ONA TEKLİF ETTİ

Başbakan Erdoğan’ın İzmir için asıl düşündüğü isim eski başbakanlardan Adnan Menderes ile aynı adı taşıyan torunu Doç. Dr. Adnan Menderes... Başbakan Erdoğan, bayram tatilini geçirdiği Antalya Rixos Oteli’nde Doç. Dr. Adnan Menderes ile bir görüşme yaparak AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasını istedi.

MENDERES DÜŞÜNÜYOR

Ancak Menderes’in Başbakan’ın bu talebine hemen evet demediği ve karar için birkaç gün süre istediği konuşuluyor. Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapmak istediği Adnan Menderes, rahmetli Mutlu Menderes’in oğlu olup, halen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Bölümü öğretim üyesi. Dedesi Adnan Menderese tıpa tıp benzeyen Doç. Dr. Adnan Menderes 2005 yılında Menije Uğuz ile evlenmişti. Bakalım AKP Menderes ismini kadrosuna dahil edebilecek mi?

DİYARBAKIR İÇİN 2 İSİM

Erdoğan’ın Diyarbakır için düşündüğü iki isim var. Bunlardan biri Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, diğeri ise halen AKP’den Diyarbakır Milletvekili olan ve Başbakan Erdoğan’ın İstanbul belediye başkanlığı döneminde ekibinde yer almış olan Abdurrahman Kurt.