BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.439,64
HABER /  GÜNCEL

PKKnın hain planına bak!

Diyarbakır'da asker ve polis için kırmızı alarm verildi. Tüm kontrol noktaları tutuldu ve korkunç bir plan son anda engellendi.

Abone ol

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alınan transit araçta PKK terör örgütüne ait çok sayıda patlayıcı, silah ve gıda malzemeleri ele geçirildi. Ele geçirilen 57 kilo 303 gram patlayıcı madde, 1 adet RPG 7 roket atar ve 50 adet roket mermisine el konulurken kaçan şahısların yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kente sokulmak istenen bomba yüklü bir araç Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından takibe alındı. 21 Aralık 2008 günü Diyarbakır-Silvan karayolu üzerinde yapılan yol uygulaması esnasında, polisi fark ederek ters yöne giriş yapan şüpheli bir araçla ilgili, güvenlik güçleri tarafından bölgede geniş çaplı uygulama başlatıldı. Bölgede yürütülen çalışmalar neticesinde saat 21.00 sıralarında şehir merkezi 450 Evler kavşağında stabilize yoldan kayarak çamura saplanmış ve terk edilmiş vaziyette bir araç bulundu.

ŞEHRİ YERLE BİR EDECEK CEPHANE!

Araçta yapılan aramada; 57 kilo 303 gram patlayıcı madde, 1 adet RPG 7 roket atar, 50 adet roket mermisi, 44 adet roket sevk fişeği, 70 adet el bombası gövdesi, 70 adet el bombası fünye grubu, 55 adet elektrikli kapsül, 7 bin 698 adet Kaleşnikof fişeği, 2 bin 60 adet bixi fişeği, 25 kilo un, 25 kilogram, çuval içerisinde bulgur, 10 kilogram çuval içerisinde toz şeker, 5 kilogram makarna, 2 adet panço yağmurluk, 9 adet spor çanta, 1 adet katlanmış vaziyette şeffaf naylon ele geçirildi.

MÜHİMMAT PKK'YA AİT!

Sürdürülen soruşturmalar neticesinde araç plakasının ve aracın çalıntı olduğunun tespit edildiği ve malzemelerin PKK terör örgütünün dağ kadrosuna gönderildiği öğrenildi. Aracın sürücüsü ve olaya karışan diğer şahıslar ile ilgili çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.