BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Cindoruktan kaf karıştıran yorum

DP lideri Hüsamettin Cindoruk, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiasıyla ilgili kafa karıştırdı.

Abone ol

DP Genel Başkanı Hüsamettin Başbakan Yardımcısı Arınç'a yönelik suikast iddialarına yönelik 'çarpıcı' sözler söyledi.

Türkiye'nin çivisinin çıktığını ve çatışmaya doğru gittiğini savunan Cindoruk, suikast iddiasıyla ilgili olarak, “Suikast yapılacaksa, Sayın Arınç'a sıra gelmez. Yani birileri suikast yapmaya başlarsa, Sayın Arınç'tan başlamaz” dedi.

“SUİKAST YAPILACAK BİR SÜRÜ İSİM VAR”

Cindoruk, gözaltına alınan subayları aklamak isterken, suikast şüphelerini artıran sözler sarfetti. Cindoruk, “Suikast, askerin amaçlarını elde etmek için yeterli bir araç değil” dedi. Gözaltına alınan subayların, adres tespiti yaptıklarını savunan Cindoruk, “Sayın Arınç'a bir suikast olursa, arkasında 300 kişi bekliyor Bakan olmak için. Çok da ciddi bir iş gibi gelmedi bana. Arınç, suikastin hedefi olma sırasında birinci sırada değil. Ona gelinceye kadar bir sürü isim var” diye konuştu.

SAVCILAR GENELKURMAY'I BASAMAZ

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yapılan aramaları da eleştiren Cindoruk, “Devlet kurumları birbirleriyle yazışarak bilgi toplar. Eğer Cumhuriyet Başsavcısının bir bilgi isteği varsa, bunu Genelkurmay'a bildirir. Gidip karargah basmaz. Bu bir güvensizlik işaretidir. Çok önemli bir hadisedir. Görülüyor ki; devletin iki önemli kurumu birbirine güvenmiyor, birbirini arıyor. İnanılır şey değil. Aradıkları bilgi neyse, ortada devletin resmi kurumu Genelkurmay varken, neden böyle bir arama yapılsın?” dedi.

“ŞARTLAR OLUŞURSA DARBE OLUR”

Vakit Gazetesi'nin haberine göre, İsmet İnönü'nün “Bir ihtilal yapmanın peşinde değilim. Ama şartlar oluşursa bu olur. O zaman sizi ben de kurtaramam” sözlerini hatırlatan Cindoruk, “Bu, İnönü gibi tecrübeli, başından darbeler geçmiş bir siyasetçinin sözüdür. Ben bunu hep aklımda tutmuşumdur. Nitekim dediği de çıktı” dedi. Savcıların ve polisin karargaha girmesinin çatışmaya yol açacağını savunan Cindoruk, şunları söyledi: “Savcı ve polis bir şey öğrenmek istiyorsa, iki satırlık bir tezkereyle askerî kesimden alabilir. İşte o noktaya gelirse, İnönü'nün dediği olur. Benim ordudan hiç şüphem yok. Ben ordumuza güveniyorum.”