BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  GÜNCEL

Cinayette abi örgütlenmesi

Dink'i öldüren Ogün Samast'ın arkasında Yasin Hayal ve arkadaşlarının olduğu ileri sürülüyor.. Peki kim bu hayal?

Abone ol

Hrant Dink'e yönelik suikastın ardından başlatılan soruşturmada Trabzon'daki Santa Maria Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro'nun 5 Şubat 2006'da öldürülmesi sonrasında ortaya çıkan yapıya benzer bir oluşum saptandı.
Dink'e yönelik eylemin Samast, 2004'te Mc Donald's'ı bombalayan Yasin Hayal ve diğer arkadaşları arasında 1.5 aydır konuşulduğu belirlendi.
Suikastın perde arkasını araştıran emniyet birimleri Dink'i üç kurşunla öldüren zanlı Samast'ın halen gözaltındaki Yasin Hayal'in önderliğindeki oluşumun etkisiyle eylemi gerçekleştirdiği yönünde bilgilere ulaştı.

Bombaladı ve 11 ayda çıktı

Ogün Samast'a tabancayı verdiği öne sürülen Yasin Hayal, 2004'te Trabzon'daki Mc Donald's restoranını bombalamıştı. Samast gibi "Nizam-ı Alem" grubuyla ilişkisi olduğu öne sürülen Yasin Hayal, yakalandıktan sonra adliye koridorlarında, "Amerikalıları cezalandırmak için yaptım. Üç sene sonra çıkacağım. HSBC ve Rus Konsolosluğu'nu bombalayacağım. Çekin, çekin, efsaneyi çekin" diye bağırdı. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nce 6 yıl 8 ay hapse mahkûm edilen Hayal, yargılama sürecinde 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Haber: Tolga Şardan
Kaynak: www.milliyet.com.tr