BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  GÜNCEL

Kavga isyana dönüştü

Bergama M Tipi Kapalı Çocuk Tutukevi'nde iki koğuşta bulunan tutuklular arasında çıkan kavga isyana dönüştü.

Abone ol

Bergama M Tipi Kapalı Çocuk Tutukevi'nde çıkan olayın, iki koğuşta bulunan tutuklular arasındaki kavgadan kaynaklandığı ve güvenlik güçlerinin müdahalesine gerek kalmadan yatıştırıldığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, iki koğuşta tutuklular arasında ''küfürleşme'' nedeniyle kavga başladı.

365 kişinin kaldığı tutukevinde yaklaşık 50-60 kişilik grubun karıştığı kavgada, tutukluların bir kısmı koğuş kapılarının kilitlerini kırarak bahçeye çıktı. Bahçeden idari binaların çatılarına çıkan tutuklular, kiremitleri sökerek aşağı attılar ve tutukevi personeline ait park halindeki araçlara zarar verdiler.

Olaylar nedeniyle tutukevine Bergama'nın yanı sıra Dikili, Kınık ve Aliağa ilçelerinden jandarma ve itfaiye ekipleri geldi. Tutukevine gelen Kaymakam Hüseyin Eren, Emniyet Müdürü Osman Aral, Başsavcı Bayram Eray ve Cezaevi Müdürü Adem Çakmak'ın ikna çabaları sonucu, olaya karışan çocukların koğuşlarına döndüğü ve olayların güvenlik güçlerinin müdahalesine gerek kalmadan yatıştırıldığı bildirildi. Kavga sırasında hafif şekilde yaralanan iki tutuklunun Bergama Devlet Hastanesi'ne gönderildiği kaydedildi.