BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çin Büyükelçisi Safranbolu'da

Çin'in Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng, "Türkiye ile Çin arasında turizmin gelişmesi için uçuş sayısı haftada 14'den 21'e çıkacak" dedi.

Abone ol

Xiaosheng, Bartın'dan Ankara'ya geçerken uğradığı Karabük'ün Safranbolu ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ülke arasında turizmin daha yeni başladığını ve ortak çalışmalar yapıldığını söyledi.

2008 yılında Türkiye'de göreve başladığında ülkesinden Türkiye'ye hiç turistin gelmediğini ancak şimdi yavaş yavaş başladığını anlatan Xiaosheng, şöyle konuştu: "Çin'den Türkiye'ye gelen turist sayısı hızla artmıyor, ancak önemli çalışmalar yapılıyor. Bu bir süreç. Her iki ülke tarafında da önemli bir çaba var. Nisan ayında iki ülkenin hükümetleri bu konuda anlaşma imzaladı. Türk Hava Yolları ile uçuşlar haftada 14'ten 21'e çıkacak. Bu sayede daha çok turist alışverişi olacak. Her geçen gün turizmin daha fazla gelişmesi için tedbirler alınıyor."

Türkiye'nin ülkesinde daha çok tanıtım yapması gerektiğini anlatan Xiaosheng, şunları söyledi: "Geçen yıl Türk Turizm Bakanı ile görüşmeler yapıldı. Bu yıl Şangay Fuar açılışında devlet büyükleri bir araya geldi. Fuarda iki ülke zengin kültürlerini birbirlerine tanıtma imkanı buldu. Türkiye bu tanıtımlarına hız vermeli. Türk turistik tesisleri Çin'ce konuşabilen rehber ve Çin lokantalarına yer vermeli. Türkiye daha cazip tedbir almalı. Mesela Çin'den Avrupa ve Asya'ya uçuşlar uygun ancak Türkiye'ye biraz pahalı. Bu durumu iki ülke yetkilileri düzeltmeli."
Büyükelçi Xiaosheng daha sonra ilçenin tarihi ve turistik alanlarını gezdi, Hıdırlık Seyir Terasından ilçenin fotoğraflarını çekti.