BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.435,85
HABER /  SPOR

Cimbomun 196. randevusu

Bordeaux ile karşılaşacak Galatasaray, 196. Avrupa kupası maçına çıkacak.

Abone ol

Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki beşinci maçında yarın deplasmanda Fransa temsilcisi Girondis de Bordeaux ile karşılaşacak Galatasaray, 196. Avrupa kupası maçına çıkacak. Gösterdiği performansla en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 129, UEFA Kupası'nda 33, Kupa Galipleri Kupası'na 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere Avrupa kupalarında toplam 195 maç oynadı.

Sarı-kırmızılı takım, 195 mücadeleyi geride bıraktığı Avrupa kupalarında 70 galibiyet ve 75 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 250 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 285 gole engel olamadı. Galatasaray, son yaptığı Şampiyonlar Ligi (C) Grubu dördüncü maçında Hollanda ekibi PSV Eindhoven'a deplasmanda 2-0 yenilmişti.

GERETS'İN GALATASARAY'DA 9. AVRUPA SINAVI
Teknik direktör Erik Gerets, yarın oynanacak Girondis de Bordeaux maçıyla Galatasaray'da 9. kez Avrupa kupası mücadelesine çıkacak. Belçikalı çalıştırıcı, takımın başına geçtiği geçen yıl, UEFA Kupası'nda Norveç ekibi Tromsö'ye deplasmanda 1-0 yenildikten sonra Ali Sami Yen Stadı'nda ise 1-1 berabere kalarak elenmiş ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme yolunda Çek rakibi Mlada Boleslav'ı elemeyi başararak iyi bir başlangıç yapan Gerets, Şampiyonlar Ligi'nde Girondis de Bordeaux ile sahasında 0-0 berabere kalıp, FC Liverpool'a 3-2 ve PSV Eindhoven'a 2-1 ve 2-0'lık sonuçlarla yenilmekten kurtulamamıştı.