BIST 10.183
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.471,69
HABER /  SPOR

Cimbomda adaylar rengini seçti

Galatasaray'da genel kurul toplantısı öncesi, başkan adayları oy pusulalarında renk seçimi yaptı.

Abone ol

Galatasaray Kulübü'nde 22 Mart'ta yapılacak olağan genel kurul toplantısı öncesi, başkan adayları oy pusulalarında renk seçimi yaptı.

Kulübün Mecidiyeköy'deki binasında gerçekleştirilen renk seçimine Adnan Polat, Taner Aşkın, Serdar Eder, Nazım Durak ile Adnan Öztürk adına Candemir Berkman katıldı. Daha önce adaylığını açıklayan, ancak aday olmaktan vazgeçen Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ise toplantıya başkanlık etti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın da toplantı sırasında salona gelerek başkan adaylarına başarılar diledi ve aynı masada oturdu.

Bu arada, mavi rengi seçen Adnan Polat ile kırmızı rengi alan Nazım Durak, Polat'ın ricası üzerine renkleri değiştirdi.

Renk seçimi sırasında basın mensuplarının soru sormasına izin verilmezken, toplantının ardından soruları yanıtlayan adaylardan Nazım Durak, başkan Canaydın'ın, kendisine, aday olmamasını söylediğini belirterek, ''Yeterli tecrübeye sahip olmadığımı söyledi, ama kararımı değiştirmedim'' dedi.

Durak, Özhan Canaydın'ın aday olup olmayacağı yönündeki belirsizliğin kongre üyelerini ve taraftarları rahatsız ettiğini ifade ederek, ''Böyle bir çıkış yapmayı zorunlu gördüm'' açıklamasını yaparken, Adnan Polat ile renk değiştirmeleri konusundaki soruyu ise ''Adnan Polat benden ricada bulundu. Polat kırmızı rengin uğuru olduğunu söyledi. Ben de kendisini kırmadım'' diye yanıtladı.

EDER: ''KARARIMI 3 GÜN ÖNCE ALDIM''

Başkan adaylarından Serdar Eder, Özhan Canaydın'ın 6 yılda attığı temeller sayesinde kendisinin bile aday olacak duruma geldiğini söyledi.

Eder, adaylık kararının son dakika olmadığını ifade ederek, ''Kararımı 3 gün önce aldım. Genç Galatasaraylıların sesi olarak, 'Tavanda birleşme olmuyorsa tabanda birleşelim' sloganıyla yola çıktım. Galatasaray'ın geleceği ile ilgili projeleri bulunan gençler var. Bu dinamizmi kullanmak istiyoruz. Özhan Canaydın'ın 6 yılda attığı temeller, beni bile aday yapacak duruma getirdi'' diye konuştu.

Başkan adaylarından Adnan Öztürk adına renk seçimine katılan Candemir Berkman ise her şeyin Galatasaray için olduğunu belirterek, ''Üyelere tavsiyem, doğru seçim yapmaları. Galatasaray iyi durumda değil. Adnan Öztürk, renk seçimi için benden ricada bulundu. Bu, biz bütünüz anlamında bir mesajdır'' dedi.

Bu arada, diğer başkan adayları Adnan Polat ve Taner Aşkın, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan salondan ayrıldı.