BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,96
HABER /  GÜNCEL

Cimbom forması işinden etti

Hasta bir Galatasaray taraftarı. İşe formayla gitti. Patron da Fenerli olunca...

Abone ol

Hasta bir Galatasaray taraftarı olan Erdinç Ulu, şoför olarak çalıştığı iş yerine Galatasaray formasıyla gidince işten atıldı.

Fenerbahçe iki yıl önce, sezonun son maçında Denizlispor ile berabere kalarak şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırınca Erdinç Ulu da işyerine Galatasarayu formasıyla gitmiş ve kendisi gibi fanatik olan patronuyla tartışmaya başlamış. Patronlar, kıyafetinin işyerine uygun olmadığı konusunda uyarıp, formayı çıkarmasını isteyince Ulu tepki gösteriyor ve tartışma başlıyor.
YİNE FORMAYLA GİTTİ
Erdinç Ulu ertesi gün de yine Galatasaray forması ile işe gelince, patronlar yazılı olarak uyarıda bulunuyor ve ardından da "işyeri kurallarına ve disiplinine uymadığı" gerekçesiyle, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 18. maddesi uyarınca, geçerli fesih nedeni oluştuğundan söz edilerek, iş sözleşmesini feshedip, Ulu’nun işine son veriyorlar.

Bunun üzerine iş mahkemesine başvuran Ulu, mahkemenin verdiği karar karşısında şok oldu. Mahkeme, işverenin uygulamasını yerinde bulmuş ve talebi reddetmişti.

Ulu bunun üzerine Yargıtay'a başvuruda bulundu ve haklı bulundu. Yargıtay, Galatasaraylı işçiye, en çok 4 aylık ücret ve diğer hakların ödenmesine ve İşverenin, işe başlatmaması halinde, işverenin 4 aylık ücreti kadar tazminat ödemesine karar verdi.