BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,84
ALTIN 2.432,50
HABER /  POLİTİKA

Erkek erkeğe davet dönemi

Resepsiyonlarda türban krizi yaşanıyor. Eşsiz davet uygulaması başladı...

Abone ol

AK Parti’nin iktidara gelmesinden sonra ilk resepsiyon krizi, 23 Nisan 2003’de yaşandı. Dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç, 23 Nisan resepsiyonu için türbanlı eşi Müneevver Arınç’ın da ev sahibi olarak göründüğü davetiyeler gönderdi. Bunun üzerine 10. Cumhurbaşkanı Sezer ve komutanlarla CHP resepsiyonu boykot etti. Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Org. Hilmi Özkök ise 30 Ağustos resepsiyonunda eşi türbanlı politikacılara eşsiz davet uygulaması başlattı.

Sezer de 29 Ekim resepsiyonunda eşi türbanlı politikacılara eşsiz, diğer politikacılara eşli davetiye gönderirken medya mensuplarına eşli davetiye göndermeye devam etti.

Herkese ‘eşsiz’ davetiye

Gül’ün Köşk’e çıkmasıyla birlikte tüm davetlileri eşsiz çağırma uygulaması başladı. Gül, 28 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilip görevi devraldıktan sonra Çankaya Köşkü’nde bir mini resepsiyon verdi. Bu davet gazeteci Nazlı Ilıcak ile bir-iki kadın milletvekili dışında katılan kadın olmadı ve resepsiyon erkek-erkeğe bir davet görüntüsü kazandı.
Gül, Çarşamba günü de Cumhurbaşkanı seçilmesi için kendisini tebrik etmek isteyenler için organize ettiği resepsiyon davetiyelerinde tüm eşleri “devredışı” bıraktı. Köşk’te öğleden önce verilecek davette, eşleri türbanlı ya da türbansız tüm devlet görevlileri, işadamları, gazeteciler eşsiz katılacaklar. Resepsiyona sadece kendileri kordiplomasi mensubu, milletvekili, gazeteci ya da bürokrat oldukları için davet edilen kadınlar katılabilecek.

DTP’liler Köşk’e davetli

Gül’ün Çarşamba günü Köşk’te vereceği resepsiyon “eşsiz” düzenleneceğinden, davette “türban” krizi yaşanmayacak. Ancak, resepsiyon yine de “kriz” konusu olacak. Resepsiyona siyasi parti genel başkanları, basın yayın kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri davet edilecek. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanlarının da davetli olduğu Çankaya Köşkü “çalışma resepsiyonuna” aralarında DTP’lilerin de olduğu tüm milletvekillerini de çağırma kararı alındı.

Komutanlar katılacak mı?

Org. Büyükanıt Zafer Bayramı resepsiyonu Çarşamba günü Gül’ün vereceği resepsiyona, DTP’lilerin ve komutanların katılıp katılmayacakları merak konusu oldu.