BIST 10.173
DOLAR 32,24
EURO 35,14
ALTIN 2.470,95
HABER /  SPOR

Cimbom bayrağı göndere çekildi

Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray'ın bayrağı, Büyükçekmece Şampiyonlar Anıtı'nda göndere çekildi.

Abone ol Turkcell Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray'ın bayrağı, Büyükçekmece Şampiyonlar Anıtı'nda göndere çekildi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve yönetici Adil Emecan ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün yanı sıra yaklaşık 200 sarı-kırmızılı taraftarın katıldığı törende, Galatasaray'ın şampiyonluk bayrağı Polat ve Akgün tarafından göndere çekildi.

Büyükçekmece Belediyesi'nce, Galatasaray'ın 2000 yılında UEFA şampiyonluğunu kazanması anısına yapılan anıtın sağ tarafına UEFA Kupası'nı simgeleyen bayrak çekilirken, sol tarafına da bu sezon kazandığı Turkcell Süper Lig şampiyonluğu bayrağı çekildi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, burada yaptığı konuşmada, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e, Türk sporuna yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederken, ''Şampiyonluk bizim için olağanüstü bir şey değil. Şampiyonluk yaşam tarzımız. Alışkın olduğumuz bir şey'' dedi.

Polat, bu sene anıttaki gönderlerin ikisinin de renginin belli olduğunu vurgulayarak, ''Sağda da solda da sarı-kırmızı var. Başkana, 'Sizi gelecek sene yormayacağız. Bu renkler burada kalacak' diyorum. Belediyenin tesisleşme ve gençlere yaptığı yatırımı takdir ediyoruz. Bu bölgeden yetişen birçok gençle Avrupa'da büyük başarılar elde ettik'' diye konuştu.

Başkan Polat, geçen hafta İtalya'ya gittiğini ve orada 8 kulübün başkanıyla ayrı ayrı görüştüğünü ifade ederek, ''Bana 'Ligin bitimine 6 hafta kala teknik direktörü istifa eden bir takımı nasıl şampiyon yaptınız?' diye sorup, tebrik ettiler. Ben de değerli oyuncularımızı, başta Cevat Hoca ve diğer antrenörlerimizi, Adnan Sezgin'i, camiamızı, taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Bu şampiyonluk inşallah hepimize hayırlı gelir. İnşallah Avrupa'da da Türkiye'yi daha iyi temsil ederiz'' açıklamasını yaptı.

Bu arada, Polat konuşmasını yaparken, yaşlı bir taraftar, kalabalığın içinden sıyrılarak kendisine sarıldı ve ''En büyük cimbom, başka büyük yok'' diye tezahürat yaptı. Bunun üzerine Adnan Polat, yaşlı taraftara mikrofonu uzatarak, tezahüratı tekrar yaptırdı ve ''85 yaşındaki taraftarın coşkusu bizi daha da mutlu ediyor'' dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise bayrağın bir sezon boyunca gönderde dalgalanacağını belirterek, ''Önümüzdeki sezon kim şampiyon olursa, onun bayrağını asacağız. Sol tarafta ise Avrupa'da şampiyon olacak takımın bayrağını asacağız, ama o güne kadar UEFA şampiyonu olan Galatasaray'ın bayrağı asılı olacak. İnşallah milli takımımız ve diğer takımlarımız Avrupa'da ve dünyada şampiyon olurlar. Biz onların bayrağını göndere çekeriz'' ifadesini kullandı.

Bayraklar göndere çekildikten sonra Hasan Akgün, Adnan Polat'a bir demet çiçek ve Büyükçekmece Belediyesi'nin simgesi olan küçük bir köprü maketi hediye etti.

Öte yandan, taraftarlar Polat'a yoğun ilgi gösterdi. Anıtın önünden belediye binasına kadar Polat'ı takip eden taraftarlar, binanın kapısında uzun bir süre kendisinden imza aldı.


-ARSA KONUSUNDA GÖRÜŞTÜLER-


Adnan Polat, Hasan Akgün ile belediye binasına geçerek, Büyükçekmece Belediyesi'nin, altyapı tesisleri için Galatasaray Kulübü'ne tahsis edeceği arsa hakkında görüştü.

Basın mensuplarının konuyla ilgili soruları üzerine belediye başkanı Akgün, Büyükçekmece'de göl havzasıyla spor tesisi alanları için arazilerin olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''İmar planı gereğince sadece açık spor tesislerinin yapılabileceği 10 binlerce dönüm arazimiz var. Planlaması bitmiş, tamamı imara kapalıdır. Galatasaray Kulübü'ne tahsis edeceğimiz arazi ile ilgili çalışmalarımızda da belli bir aşamaya geldik. Geldiğimiz aşamada, az da olsa belli bir para ödenecektir. Bununla ilgili değer tespiti yapılacaktır. Bilirkişi geldi, incelemesini yaptı. Bugünlerde raporlarını verecek. Ondan sonra da biz buradaki kamulaştırma işlemlerini bitireceğiz. Daha sonra Galatasaray Kulübü'ne arsayı 49 yıllığına vereceğiz ve uygun bir şekilde işlem yapacağız.''

Fenerbahçe Kulübü'nün de arazi konusunda kendilerine başvurusu olduğunu ifade eden Hasan Akgün, onlara da yer vermek için çalışmaların devam ettiğini, arazi tahsisini sadece birkaç kulübe değil, kendilerine başvuracak bütün Turkcell Süper Lig kulüplerine, prosedürler ölçüsünde yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Daha sonra Polat ve Akgün, Galatasaray Kulübü'ne tahsis edilecek araziye giderek incelemede bulundular.

Diğer yandan, gününü ziyaretlerle geçiren Adnan Polat, sabah saatlerinde de Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'i ziyaret etti.


-GÜNDEME İLİŞKİN SORULARI YANITLADI-


Adnan Polat, kulüp yönetim kurulunun Hakan Şükür ile ilgili dün aldığı kararı, önümüzdeki hafta içinde kendisine bildireceklerini söyledi.

Büyükçekmece'deki tören öncesi, Beylikdüzü Belediyesi'ni ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Polat, ''Biz Hakan Şükür'le her zaman görüşürüz. İlk fırsatta görüşüceğiz. Bu aralar yoğun bir gündemimiz var. Nihayet yönetim kurulumuzun aldığı kararları açıkladık. Hakan da bunları iyice bir sindirsin. Biz Hakan'la daha önceki konuşmamızda, yönetim kurulu toplantımızın henüz yapılmadığını, ama yeni dönemde kendisine jübile teklif edeceğimizi söylemiştik. Onun dışındaki konuları zaten Hakan'la konuşmadık'' dedi.

Adnan Polat, Hakan Şükür'ün futbol hayatına devam etmek istemesiyle ilgili olarak, ''Ben bunu doğal karşılıyorum. Her futbolcu için futbolu bırakmak, açıkçası Galatasaray'da oynayan bir futbolcu için aktif futbolu bırakmak kolay değil. Onun yarattığı duygusal ortamlar olabiliyor ve bazen istemeden de insanların ağzından yanlış kelimeler çıkabiliyor. Ben Hakan'ı 15 senedir, aşağı yukarı 20-21 yaşından beri tanıyorum. Bu süre içinde belki yaşanan gergin ortamlar olmuştur, ama ben Hakan'la hep ağabey-kardeş ilişkisi içinde oldum. Hakan'ın bana kızma ve küsme gibi durumu olamaz. Benim de ona karşı kızgınlık ve küsme gibi tavrım olmaz'' diye konuştu.

Yeni teknik direktörle ilgili, ''Medyanın yazdıklarına bakarsak 25'e yakın teknik direktör getirdik'' diyen Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bizim gündemimizde olan 5-6 teknik direktör var, bunların hepsiyle görüşüyoruz. Bize en uygun olanı ile sözleşme imzalamaya çalışıyoruz. Fakat her görüşülen teknik direktörün Galatasaray'a, İstanbul'a gelmesi söz konusu olmayabiliyor. Bazılarının sözleşmeleri oluyor, bazılarının ailevi nedenleri olabiliyor. Önümüzdeki hafta sonuna kadar teknik direktör konusu tamamlanmış olur.''

Sözleşmesi biten bir diğer tecrübeli oyuncu Okan Buruk ile ilgili henüz karar vermediklerini de belirten başkan Polat, tecrübeli futbolcuyla ve sözleşmesi biten diğer oyuncularla gelecek hafta başından itibaren Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in görüşme yapacağını sözlerine ekledi.