BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  GÜNCEL

Cihaner'in dosyasında Şanal da var

Osman Şanal'ın isminin, Cihaner'in yürüttüğü cemaat soruşturması dosyasında bir muhbirin suçlamalarına muhatap olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Başsavcı Cihaner’i tutuklattığı için HSYK tarafından özel yetkisi kaldırılan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın isminin, Cihaner’in yürüttüğü cemaat soruşturması dosyasında bir muhbirin suçlamalarına muhatap olduğu ortaya çıktı. Cihaner’in 14 Ocak’ta Adalet Bakanlığı’na gönderdiği bir yazı, Şanal’la ilgili bu çarpıcı detayı ortaya koydu.

Savcı Şanal suçlandığı dosyayı istemiş

Cihaner, bu yazıda “Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturmada kendi adı da geçtiği halde (kişisel olarak muhbirin anlattığı konumda olduğuna da inanmamaktayım) ve etik olarak çekilmesi gerektiği halde bunu yapmayarak, bilgi paylaşma ve eşgüdüm taleplerimizi yerine getirmeyerek, tam tersi anlamsız gözaltı ve müdahalelerle ordu mensuplarına/tarafıma yönelik olduğu anlaşılan bir komployu açığa çıkaracak soruşturmayı bu hale getirmeleri, acemilik, kişisel uyuşmazlık gibi gerekçelerle dahi açıklanamayacak hususlardır” diyordu. Başsavcı Cihaner, yazıda ayrıca cemaat soruşturmasında muhbir sıfatıyla ifade veren isimleri Erzurum Başsavcı Vekilliği’nin telefonlarını dinleyerek öğrendiği, daha sonra bu isimleri gözaltına alarak farklı yönde ifadelerini aldığını da ileri sürdü.