BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

18 düşükten sonra anne olabildi

18 düşük yaptıktan sonra 'küçük mucize' dediği bebeğine kavuşan Angie Baker, sonunda anne olmayı başarmanın mutluluğunu yaşıyor.

Abone ol

Dail Mail Gazetesi'nin haberine göre 13 yıl boyunca bir bebek sahibi olmaya çalışan Angie Baker, tam 18 defa hamile kaldı fakat hiçbirinde bebeğini kucağına alamadı. 20 yaşından beri bu sorun için birçok defa tedavi gören Baker?ın son ümidi Epsom ve St Helier Üniversite Hastanesi?nden Dr Hassan Shehata oldu. Düşükler konusunda uzman olan Shehata, ?18 düşük çok büyük bir sayı. Benim bugüne kadar gördüğüm en ilginç vaka? diye nitelendirdiği hastayı tedavi etmeye karar verdi.

Hastanede yapılan Epsom isimli testte Baker?ın kadınların yüzde 15?inde görülen bir sorunu olduğu ortaya çıktı. Beyaz kan hücreleri denilen NK hücrelerinin yüksek seviyede olduğu ve bu hücrelerin bebeklerin ölümüne neden olduğu görüldü. Bu hücreler doğal katil hücreler olarak bilinen savunma hücreleridir. Bebeğin büyümesine izin vermeyen bu hücreler fetuse saldırarak ölmesine neden oluyordu. Aynı zamanda Baker?ın kandaki şeker seviyesinin yüksek olduğu ve bunun da doğumu etkilediği görüldü. Doktorlar uyguladıkları tedavide insülin seviyesi de düşürüldü ve mucize gerçekleşti.

Bebek sahibi olmaktan vazgeçmeyen ve ümidini hiç yitirmeyen Baker, şimdi bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşarken diğer annelere de umut oldu. (Hürriyet)