BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çiftçinin Canavar Ot kabusu

Çiftçilerin en büyük dertlerinden biri tarımda verim kaybına neden olan canavar otlar...ın ortaya çıkardığı zararlar için Elbistanlı çiftçilere eğitim verilecek.

Abone ol

Tarımda verim kaybına neden olan canavar otların ortaya çıkardığı zarar ve bu otlarla mücadele konusunda, Elbistan Tarım Müdürlüğü'nün hazırladığı konferans ile çiftçilere bilgi verilecek.

Elbistan İlçe Tarım Müdürü Recep Yılmaz, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
''Dünyanın birçok ülkesinde ve yurdumuzda bazı önemli kültür bitkileri olan mercimek, bakla, domates, patlıcan, patates, tütün, ayçiçeği gibi bazı ürünlerde üretim canavar otları tarafından önemli oranda tehlike altına alınmıştır. Bu tehlike nedeniyle canavar otların zarar verdiği kültür bitkilerinin ekim alanlarında verim önemli oranda düşmüş ve azalmıştır. Elbistan'da da ayçiçeği alanlarında yıllar itibarı ile baktığımız zaman canavar otundan dolayı ciddi oranlarda zarar verdiği görülmüştür. Bu zararları ortadan kaldırmak ya da asgariye indirmek için TÜBİTAK tarafından desteklenen ülkesel canavar otu projesi kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Tursun'un konuşmacı olarak katılacağı toplantı, 1 Nisan Perşembe günü saat 14.00'da Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda yapılacak. Toplantıya çiftçilerimiz davetlidir.''