BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Kocaoğlu'nun koltuğunda kimin gözü var?

MHP İzmir İl Başkanı Dervişoğlu CHP'li Başkan Kocaoğlu'nun icraatlarını değerlendirirken ilginç bir iddia ortaya attı.

Abone ol

MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP'li Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 5 yıllık icraatlarını değerlendirirken çok tartışılacak bir iddia ortaya attı.

Dervişoğlu, "Sayın Kocaoğlu, kendi partisinden seçilen belediye başkanları tarafından yalnız bırakılmıştır. Metropol belediye başkanlarının aklında acaba sayın Kocaoğlu'nun koltuğu mu var? Kocaoğlu'nun yalnız bırakılmasında kasıt arıyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yıllık icraatını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendiren Dervişoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 2014 yılına kadar başkan olduğunu, belediyeyle tartışmaya girme niyeti bulunmadığını belirtti.

''İzmir hepimizin, kenti bu olumsuzluklardan kurtarmayı istiyorsak sorumlu davranmalıyız'' diyen Dervişoğlu, Kocaoğlu'nun 1 yılını değerlendirdiği basın toplantısında Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak dışında hiçbir belediye başkanının olmamasını eleştirdi.
Dervişoğlu şöyle konuştu:
''Koskoca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, metropol belediye başkanlarını arkasına alamıyorsa İzmir halkını nasıl arkasına alacaktır. Sayın Kocaoğlu, kendi partisinden seçilen belediye başkanları tarafından yalnız bırakılmıştır. Metropol belediye başkanlarının aklında acaba sayın Kocaoğlu'nun koltuğu mu var? Kocaoğlu'nun yalnız bırakılmasında kasıt arıyorum. Birilerinin Kocaoğlu'nun makamında gözü varsa bu tam hayaldir. 2014'e kadar köprünün altından çok su akacaktır.''

KARAR ALMA KABİLİYETİ YOK
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'karar alma kabiliyeti olmayan belediyecilik anlayışı'' olduğunu savunan Dervişoğlu, ''Yanlış kararları yüzünden zaman kaybına neden olan belediyecilik anlayışı İzmir'e yakışmıyor ama bu belediyecilik anlayışıyla 2014'e kadar gideceğiz'' dedi.

Kocaoğlu'nun yatırımların 2011 yılında tamamlanacağı yönünde açıklamada bulunduğunu anımsatan Dervişoğlu şöyle devam etti:
''Sayın Kocaoğlu metronu bitirilmesiyle de ilgili çok defa söz vermişti. Umarım yarım kalan yatırımlar 2011'de biter. Sayın Kocaoğlu'na başka siyasinin muhalefet etmesine gerek yok. Kendi partisinden kişilerin açtığı davalar yetiyor.

Bu kentin her şeyi var ama hiçler kentine dönüştürdüler. İzmir'in geçmiş 5 yılına baktığımızda önümüzdeki 5 yıl içerisinde kentin çok fazla değişeceğini düşünmüyorum.''