BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

CIA başkanı ziyareti sonrası Gülen'i istemeye gitti

TÜRKİYE'ye geçen hafta ziyaret eden CIA Başkanı Mike Pompeo'nın gelişini takiben Türkiye üst düzey bakanlık yetkilisini ABD'ye gönderdi. Dışişleri müsteşarı Gülen'i istemeye gitti.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın, temaslarda bulunmak üzere Amerika'ya gitti. Görüşmelerde ana gündem maddeleri Fethullah Gülen'in iadesi ve terörle mücadele olacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesinden sonra, iki ülke arasında hızlanan ziyaret trafiğine bir yenisi eklendi. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın görüşmeler yapmak üzere Amerika'nın yolunu tuttu.

GÜLEN'İ İSTEYECEK

Yalçın'ın, Gülen'in iadesi ile Suriye ve Irak konularını muhatapları ile masaya yatırması ve Türkiye'nin beklentilerini dile getirmesi bekleniyor.

Erdoğan ve Trump arasındaki telefon görüşmesinden sonra CIA direktörü Mike Pompeo ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yapmış, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından kabul edilmişti. Başbakan Binali Yıldırım da Amerikan Başkan Yardımcısı Mike Pence ile telefon görüşmesi yapmıştı.