BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.496,58
HABER /  GÜNCEL

Marmara Üniversitesi önünde gerginlik!

Marmara Üniversitesinde gerginlik yaşandı. Bazı akademisyenlerin görevden alınmasına tepki göstermek için basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilerle, karşıt görüşlü öğrenciler arasında arbede çıktı.

Abone ol

MARMARA Üniversitesi önünde akademisyenlerin okullarından uzaklaştırılmasını protesto eden yaklaşık 20 kişilik gruba bir başka öğrenci grubu müdahale etti.

Gerginlik sırasında soda şişelerinin atıldığı görüldü. Polis, açıklama yapan gruba yönelen diğer öğrenci grubuna engel olmaya çalıştı. Bu sırada arbede yaşandı.

23 AKADEMİSYEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Aralarında akedemisyenlerin de bulunduğu grup adına yapılan açıklamada, " Marmara Üniversitesi'nden 23 akademisyen ihraç edildi. Bu hükümetin temsilcileri dahi bu kararın arkasında duramadılar. Hükümetin temsilcileri suçu; topu YÖK'e attı. YÖK rektörlere attı. Biliyoruz bu suçu hep birlikte işlediler. Bu hukuksuzluğu hep beraber gerçekleştirdiler. Üniversitelerde rektörlükler adeta ispiyonculuk yaparak, isimler vererek bu şekilde bu sonucun ortaya çıkmasına neden oldular" denildi.

Geçtiğimiz hafta Ankara Üniversitesi' nde de , OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle bazı akademisyenlerin ihraç edilmesini protesto edilmiş. Protestolar sırasında gerginlik yaşanmıştı. 

OHAL KAPSAMINDA 330 AKADEMİSYEN İHRAÇ EDİLDİ

Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlandı. KHK ile Yüksek Öğretim Kurumu'nda 330 akademisyen ihraç edildi.