BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.294,00
HABER /  POLİTİKA

Doğu Perinçek'ten başkanlık ve AYM için farklı çıkış

Doğu Perinçek başkanlık sistemini getiren anayasa değişikliğinin anayasa mahkemesine götürülmemesini istedi. Perinçek buna referandumda karar verilmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürülmemesi çağrısında bulunarak, "Başkanlık sistemiyle milletin önünde hesaplaşalım. Başkanlık sistemini milletin oylarıyla mahkum edelim." dedi.

Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek halk oylamasında ortaya koyacakları tavra ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi olarak 16 Nisan'da gerçekleştirilecek ve Anayasa değişikliğinin oylanacağı referandumda "Hayır" oyu vereceklerini belirten Perinçek, yasal düzenlemenin iptali amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne gidilmemesi gerektiğini söyledi.

AYM'YE DAVA AÇMAYIN
Perinçek, "Öncelikle Anayasa Mahkemesi’ne başvuru hakkı bulunan kuruluşlara sesleniyorum. Doğrudur: Meclisten geçen Başkanlık sistemi Anayasanın temeline aykırıdır. Anayasanın özüne aykırıdır ve usul açısından da oylamalarda Meclis İç Tüzüğü çiğnenmiştir. Bunlara rağmen Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası için başvurulmaması çağrısında bulunuyoruz. Başkanlık sistemiyle milletin önünde hesaplaşalım. Başkanlık sistemi girişimini milletin oylarıyla mahkum edelim. Bu halk oylamasını Türk milleti kazanacaktır." diye konuştu.

Türkiye'nin teröre karşı ciddi bir savaş verdiğini aktaran Perinçek, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Türkiye'miz, İstiklâl Savaşı'ndan sonra en zorlu koşulların içindedir. Bugün öncelikli görev, bölücü ve yobaz terörüne karşı devletin ve milletin topyekûn birliğini sağlamaktır. Türk milletini mehmetçiğimizin ve polisimizin arkasında birleştirmek varken, Anayasa çatışmalarında bölmenin anlamı nedir? Bu bölünme ortamında PKK ellerini ovuşturuyor, FETÖ pek memnun, IŞİD azgınlaşıyor, ABD fırsat kolluyor. Ancak başaramayacaklar."