BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.412,65
HABER /  GÜNCEL

CHPye bağış iddiası ortamı gerdi

CHP'ye bir Alman vakfından para bağışı yapıldığı iddiaları, Türk Dışişleri ile Alman büyükelçisini karşı karşıya getirdi.

Abone ol

Alman Büyükelçisi Eckard Cuntz'un, Dışişleri Bakanlığı'na gönderdiği mektubu basına göstermesi rahatsızlık yarattı. Büyükelçi dün Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

Bakanlık sözcüsü Burak Özügergin, dün yaptığı bilgilendirme toplantısında Alman Büyükelçi'nin hareketini "diplomatik teammüllere aykırı" olarak nitelendirilmişti. Bu rahatsızlık dün Eckard Cuntz'a bizzat Dışişleri Bakanlığı tarafından iletildi; "mektubun basın mensuplarıyla paylaşılmasının doğru olmadığı" görüşü aktarıldı.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckard Cuntz, "Almanya'da bir vakfın CHP'ye bağış yaptığına ilişkin belgelerin sahte olduğunu söylemiş; "Bu, Dışişleri Bakanlığı tarafından da açıklanmalı" demişti.

Ardından da basın mensuplarına bakanlığa gönderdiği mektubu göstermişti. Dışişleri Bakanlığı da, "Bizim görevimiz kimin suçlu, kimin suçsuz olduğunu tayin etmek değil, adli makamlar arasında evrak işleyişini sağlamak" açıklamasını yapmıştı.