BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin en genç milletvekili adayı

Seçilme yaşı 25'e indirildikten sonra gençler harekete geçti. İşte CHP'nin en genç aday adayı

Abone ol

25 yaşındaki Cenk Küpeli Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı oldu. Küpeli CHP'nin en genç milletvekili adayı unvanını aldı.

1985, Ankara doğumlu olan Cenk Küpeli, ilk, orta ve lise eğitimini Büyük Kolej'de tamamladı. Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesini bitiren Küpeli, genel başkanlığını yaptığı Büyük Gençlik Derneği ile adını duyurdu.

2006-2009 yılları arasında kurucu başkanı olduğu dernek ile iki binden fazla üniversite öğrencisine başkanlık eden Küpeli, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile ses getirdi.

Siyasete her zaman ilgisi olduğunu belirten ve bundan önce de siyasi girişim ve ilişkileri kuvvetli olan Küpeli, Türkiye de milletvekili seçilme yaşının 25'e indirilmesinin ülke ve bütün vatandaşların temsili için çok iyi bir gelişme olduğunu belirtti. Bu doğrultu da aday adayı olduğunu ve seçildiği takdirde bunun gençler açısından hem güzel bir örnek teşkil edeceğini hem de mecliste gençlerin daha iyi temsil edilme şansının olacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da gençlere her zaman çok önem veren, güvenen ve destek olan bir lider olduğunu ileten Küpeli, "başkanımızın liderliğini yaptığı partimizde gençlere duyulan güvenin en güzel örneği olmaktan da gurur duyuyorum" diye ekledi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin adaylığı için en uygun parti olduğunun altını çizen Küpeli, CHP "12 Haziran da yapılacak seçimlerde çok büyük bir umut kaynağı, yaptığı değişim ve reformlar ile bunu kanıtlıyor. Ben de hem kendi partimden aday olmaktan hem de partimin bana verdiği bu şanstan dolayı çok mutluyum, bu güzel bir örnektir, büyük başarılar için de güzel bir çıkış noktasıdır, 12 Haziran seçimlerinin en güzel şekilde tamamlanmasını dilerim ve diğer adaylara başarılar dilerim" dedi.