BIST 10.151
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.407,83
HABER /  GÜNCEL

Katil zanlısı işadamı ağlayarak ifade verdi

32 yaşındaki Kenan ve 37 yaşındaki Sedat Menteş’i tabancayla öldürmekten tutuklu yargılanan işadamı 38 yaşındaki Ahmet Menteş, 3’üncü duruşmada ilk kez konuştu.

Abone ol

ZONGULDAK’ın Çaycuma İlçesi’nde sahibi oldukları şirketi iyi yönetemediğini düşünen kardeşleri 32 yaşındaki Kenan ve 37 yaşındaki Sedat Menteş’i tabancayla öldürmekten tutuklu yargılanan işadamı 38 yaşındaki Ahmet Menteş, 3’üncü duruşmada ilk kez konuştu. Ahmet Menteş, şirketleri ayırmak isteyen kardeşlerinden Sedat’ın kendisine, ’Şerefsiz’ dediği iddiasında bulundu. Menteş, ifadesi sırasında ağlamaya başlayınca, olay anını anlatamadan yerine oturdu.

Olay, geçen yıl 18 Mayıs’ta Ahmet Menteş’in işletmeciliğini yaptığı ilçe merkezindeki Özkul Oteli’nde meydana geldi. Evli ve 3 çocuk babası Ahmet, evli ve 1 çocuk babası Kenan ile evli ve 2 çocuk babası Sedat Menteş kardeşler, babaları Tahir Menteş’in 4 yıl önce 52 yaşında kalp krizinden ölmesinin ardından turizm, seyahat, gıda ve mobilya üzerine faaliyet gösteren Menteşoğlu Şirketler Grubu’nun yönetiminde anlaşmazlığa düştü.

İddiaya göre Kenan ve Sedat Menteş, Ahmet Menteş’in başka kadınlarla ilişki yaşayıp borca girmesi nedeniyle şirketleri ayırmak istedi. Ancak Ahmet Menteş, buna karşı çıktı. Ahmet Menteş, olay akşamı ayrılma konusunu konuşmak için oteldeki odasına kapıyı tekmeyle açarak giren kardeşlerine tabancayla kurşun yağdırdı. Kenan olay yerinde, Sedat Menteş ise hastaneye kaldırılırken yolda öldü.

Otelin resepsiyon bölümünde bulunan güvenlik kamerasının saniye saniye görüntülediği olayın ardından teslim olarak tutuklanan ve hakkında, ’Yakın akrabayı öldürme’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılan Ahmet Menteş, Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen 3’üncü duruşmada ilk kez savunma yaptı. "Gücümün yettiği yere kadar ifade vereceğim" diyerek sözlerine başlayan Ahmet Menteş, olaydan 1 gün önce İstanbul’da bulunduğu sırada kendisini arayan kardeşi Kenan’ın, Sedat ile birlikte ortaklıktan ayrılmak istediklerini, görüşmek için Çaycuma’ya dönmesini istediğini söyledi. İstanbul’dan döndükten sonra arayarak toplantı yerini bildirdiğini anlatan Ahmet Menteş, şöyle konuştu:

"Eşim Fatma’yı arayarak, ’Kardeşlerimle toplantı var. Eve geç geleceğim’ dedim. Eşim de bana, ’Bu sefer ne isterlerse yap. Bunlar senin başını yemeden rahatlamayacaklar’ dedi. Arabamla buluşmak için mağazaya gittim. İçeriye girdiğimde Kenan ve Sedat oturuyordu, annem ise yoktu. Ben toplantıda annemin de bulunmasını istemiştim. Annem yoksa toplantıya katılmayacağımı söyledim. Bana, ’9’uncu aya kadar sana maaş vereceğiz’ dediler. Buna inanamadım. Daha önce de ayrıldığımızı, İstanbul’a gittiğimi söyleyerek, ’o zaman beni neden geri çağırdınız?’ dedim. O esnada kardeşim Sedat’ı daha önce hiç öyle görmemiştim. Adeta gözlerinden ateş püskürüyordu. Bana ’şerefsiz’ dedi. Ben de oradan çıkarak otele gittim."

Bu sırada ağlamaya başlayan sanık Ahmet Menteş, "Daha fazla konuşamayacağım. Oturmak istiyorum" diyerek yerine oturdu. Ahmet Menteş, bu görüşmelerinden bir kaç saat sonra otelde meydana gelen cinayet olayını ise ağladığı için anlatamadı. Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.